Ο θαλάσσιος θησαυρός που φροντίζει για την υγεία μας
okrillHD2

Ο θαλάσσιος θησαυρός που φροντίζει για την υγεία μας

Το έλαιο κριλ αποτελεί την καλύτερη πηγή των Ωμέγα 3 λιπαρών θαλάσσιας προέλευσης και υπάρχει ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει το ποιοτικά ανώτερο krill oil παγκοσμίως


Sponsored Content

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τα Ωμέγα-3 λιπαρά και τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Γνωρίζουμε ακόμη ότι μία από τις κύριες πηγές τους είναι τα ιχθυέλαια. Πιθανόν να μην ξέρουμε όμως ότι το krill oil αποτελεί την καλύτερη πηγή των Ωμέγα 3 λιπαρών θαλάσσιας προέλευσης καθώς αφομοιώνονται κατά 45% περισσότερο από τα ιχθυέλαια. Τι είναι όμως τα Krills;

Είναι μικρά μαλακόστρακα που ζουν κυρίως στα παρθένα νερά της Ανταρκτικής. Το μήκος τους φθάνει περίπου τα 2,5 εκατοστά, μοιάζουν με μικρές γαρίδες και συγκεντρώνονται σε τεράστια σμήνη που είναι ορατά ακόμη και από το διάστημα. Το έλαιο κριλ είναι εξαιρετικό για την καλή λειτουργία της καρδιάς και των αρτηριών, του εγκεφάλου και του ήπατος, τον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος και της πίεσης, την όραση, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και την επιδερμίδα.


Έλαιο κριλ Vs ιχθυέλαιων
Παρόλο που υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των Ωμέγα-3 από λιπαρά ψάρια και από έλαιο κριλ (krills) υπάρχουν και κάποιες σημαντικές διαφορές. Το έλαιο κριλ έχει διαφορετική δομή σε σύγκριση με το ιχθυέλαιο και είναι ευκολότερη η πρόσληψή του από τα κύτταρα του οργανισμού μας. Απορροφάται δε πολύ καλύτερα από άτομα με προβλήματα απορρόφησης λιπών, εκείνα χωρίς χοληδόχο κύστη ή χωρίς αρκετά οξέα στομάχου ή πεπτικά ένζυμα.
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο κριλ αυξάνει τα επίπεδα των Ωμέγα-3 στο αίμα ταχύτερα από το ιχθυέλαιο. Μετά από ένα μήνα λήψης ιχθυελαίου, τα ωμέγα-3 στο αίμα αυξάνονται κατά 9%, ενώ με την ίδια δόση ελαίου κριλ, η αύξηση φτάνει το 21%, δηλαδή είναι πάνω από διπλάσια.


Φυσικό, αγνό και αναλλοίωτο

Δεν είναι όμως ίδια όλα τα συμπληρώματα Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων από έλαιο κριλ. Το O-KRILL 3® Cardio Support παράγεται από τη Flora (FMD), ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές φυσικών προϊόντων υγείας στον Καναδά. Εκεί παράγονται επίσης γνωστά προϊόντα όπως το Flor Essence, τα φυτικά Ωμέγα λιπαρά Udo’s Oil και τα 7 προβιοτικά για κάθε ηλικία και ανάγκη.

Το O-KRILL 3® Cardio Support αποτελεί την πιο ανεπεξέργαστη μορφή μη φυτικών ωμέγα 3 λιπαρών και περιέχει έλαιο κριλ που έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία, διατηρώντας έτσι το σύνολο των οργανοληπτικών του στοιχείων. Παρασκευάζεται στον τόπο συγκομιδής με άθερμη διαδικασία ενώ τα ιχθυέλαια υφίστανται μηχανική, θερμική και χημική επεξεργασία σε διάφορα στάδια με αποτέλεσμα ένα προϊόν πολλαπλά επεξεργασμένο.

Έχει υψηλή συγκέντρωση στα ωμέγα λιπαρά οξέα EPA (εικοσαπενταενικό οξύ) και DHA (δοκοσαξεξανοϊκό οξύ) που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Περιέχει ασταξανθίνη που είναι αντιοξειδωτικό, και υψηλή συγκέντρωση χολίνης η οποία υποστηρίζει την ηπατική λειτουργία, συμβάλλει στο μεταβολισμό των λιπιδίων και της ομοκυστεΐνης. Ακόμη, έχει υψηλή συγκέντρωση φωσφολιπιδίων που είναι ευεργετική για την υγεία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.


Είναι σε μορφή μικρής και εύκολης στην κατάποση κάψουλας, το περίβλημα της οποίας δεν προέρχεται από βοοειδή αλλά από ψάρια, δεν περιέχει γαλακτοκομικά, μαγιά, άμυλο και γλουτένη, δεν έχει οσμή και επίγευση ψαρίλας. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η ιχνηλασιμότητα, καθώς καταγράφεται η ακριβής θέση αλίευσης κάθε παρτίδας. Ο αριθμός παρτίδας στο κάτω μέρος του κουτιού παρέχει πληροφορίες από την αλίευση των krills μέχρι τη συσκευασία.

Με δυο λόγια, το O-KRILL 3® Cardio Support περιέχει το καλύτερο krill oil παγκοσμίως, είναι φυσικό, 100% αγνό και αναλλοίωτο. Τα οφέλη των ωμέγα 3 στο O-KRILL 3® περιλαμβάνουν:

• Την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και των αρτηριών
 Τη διατήρηση υγιών επιπέδων πίεσης και τριγλυκερίδιων
• Την τόνωση και την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου
• Τη θετική επίδραση στη συμπεριφορά και τη διάθεση
• Την αναβάθμιση της εγκεφαλικής λειτουργίας και της μνήμης
• Τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων
• Τη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης
• Την βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας
• Τη μείωση των συμπτωμάτων του προ-εμμηνοπαυσιακού συνδρόμου και της εμμηνόπαυσης
• Την ενίσχυση της ηπατικής υγείας


Ένα πράσινο συμπλήρωμα διατροφής
Ζούμε σε μια εποχή που είναι πολύ σημαντική η βιωσιμότητα και αυτό αφορά και τα συμπληρώματα διατροφής. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συμπληρώματα με Ω 3 λιπαρά, που η βασική πηγή τους είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός, η μουρούνα κ.ά

Η αλιεία των Krills γίνεται με αυστηρά ελεγχόμενη, βιώσιμη μέθοδο, πιστοποιημένη από το Συμβούλιο Θαλάσσιας Διαχείρισης (MSC). Το O-KRILL 3® Cardio Support φέρει την ένδειξη MSC, που επιβεβαιώνει τις βιώσιμες πρακτικές. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία Eco-Harvesting™ απομακρύνει άλλα ψάρια, ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και εξασφαλίζει ανώτερο συμπλήρωμα Ωμέγα-3.


Info
Τα προϊόντα της Flora είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ. Παρασκευάζονται από τη Flora Canada και διανέμονται αποκλειστικά από τη MedMelon, medmelon.gr. Μπορούμε να τα προμηθευτούμε από φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία και καταστήματα υγιεινών τροφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης