Ο Γολγοθάς ενός σεφ στον Κεραμεικό: Αποκλεισμένο το μαγαζί του εδώ και 20 ημέρες από Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ
Ο γνωστός εστιάτορας Αλέξανδρος Τσιοτίνης τα έβαλε με τον Χάρη Δούκα, αλλά ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μόνος που δεν ανοίγει τρύπες στους δρόμους του Κεραμεικού τις τελευταίες εβδομάδες - Τι απαντά η ΕΝΑΟΝ για τα έργα
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με το βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok εξαπέλυσε βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίου, Χάρη Δούκα διαμαρτυρόμενος για τις τάφρους έξω από το εστιατόριο του που τον ανάγκασαν να βάλει λουκέτο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Η ανάρτησή του ήταν αρκετή για να προκληθεί η αντίδραση του δημάρχου ο οποίος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων δεν εκτελούν κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο. Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων γνωστοποίησε ότι τα έργα εκτελούνται από το φυσικό αέριο και τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ όπως αποδεικνύεται υπήρξε πρόβλημα και με την αποχέτευση, το οποίο δεν έχει ακόμα επιλυθεί.
Δείτε βίντεο, τι λένε οι εργαζόμενοι στα έργα
Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια του σεφ
Στο πλαίσιο εργασιών για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου για το φυσικό αέριο η εταιρεία ΕΝΑΟΝ ανέθεσε σε εργολάβο να προχωρήσει τις σχετικές εργασίες στον Κεραμεικό οι οποίες όπως αναφέρθηκε στο protothema.gr είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στην περιοχή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις!.
Στη συμβολή των οδών Πλαταίων και Κεραμεικού, μπροστά από το εστιατόριο, τα συνεργεία του εργολάβου της ΕΝΑΟΝ εντόπισαν μια διαρροή μετά τις εκσκαφές που έγιναν.
Ο εργολάβος κάλεσε την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη, ωστόσο η υπηρεσία αφού προέβη στις δικές της εκσκαφές διαπίστωσε ότι η διαρροή δεν οφείλεται στο δίκτυο της ύδρευσης που ανήκει στην ΕΥΔΑΠ αλλά στο δίκτυο της αποχέτευσης που επίσης ανήκει στην ΕΥΔΑΠ! Το συνεργείο που ήταν υπεύθυνο για το δίκτυο της ύδρευσης έφυγε χωρίς να ενημερώσει την υπηρεσία αποχέτευσης αφήνοντας αυτή τη δουλειά ξανά στον εργολάβο που ξεκίνησε τα έργα για το φυσικό αέριο!
Ο εργαλάβος κάλεσε αυτή τη φορά την υπηρεσία Αποχετευσης της ΕΥΔΑΠ η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει επέμβει! Για ποιο λόγο;
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του εργολάβου, από τις εργασίες που έγιναν στην περιοχή από τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ προκλήθηκε μια ζημιά και στο δίκτυο διανομής ρεύματος με αποτέλεσμα να κληθούν και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία προχώρησαν σήμερα στην αποκατάσταση της βλάβης.
Οι ζημιές που προκαλούνται από τα συνεργεία, φυσικά και δεν είναι σπάνιες ούτε αδικαιολόγητες. όπως επισημαίνει ο εργολάβος. Οι ζημιές γίνονται καθώς οι υπηρεσίες δεν ακολουθούν τα προκαθορισμένα σχέδια και βάθη στα έργα τους. Με λίγα λόγια σκάβουν και τοποθετούν τα δίκτυά τους σε όποιο ύψος θέλουν. Και επειδή σε όλο αυτό το αλαλούμ δεν έφτανε μόνο το ρεύμα, η ύδρευση, η αποχετευση και το φυσικό αέριο, προστέθηκαν και οι οπτικές ίνες που επίσης έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές από τα σημεία που έχουν περάσει...
Δείτε εικόνες από τη συμβολή των οδών Πλαταίων και Κεραμεικού
Τι απαντά η ΕΝΑΟΝ στο protothema.gr
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΝΑΟΝ προς το protothema.gr, η εργολαβία που εκτελείται στον Κεραμεικό, για λογαριασμό της Εταιρείας Ανάπτυξης Δικτύου Φυσικού Αερίου, αφορά έργα συντήρησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρθηκε «κατά πάγια πρακτική της εταιρείας πριν προχωρήσει σε παφρεμβάσεις στον αστικό ιστό υπάρχει ενημέρωση προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και αντίστοιχα στον εμπορικό σύλλογο προκειμένου να υπάρξει από κοινού συνεννόηση για τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες εργασίες που επηρρεάζουν τις εμπορικές δραστηριότητες. Επομένως και για την επίμαχη εργολαβία είχε προηγηθεί ενημέρωση των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και του εμπορικού συλλόγου».
Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της ΕΝΑΟΝ «επειδή πρόκειται για έργα στον αστικό ιστό προκύπτουν καθυστερήσεις λόγω απρόβλεπτων συνθηκών κατά τη διαδικασία εκτέλεσης των εργασιών που πολλές φορές καθιστούν απροσδιόριστο τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης των εργων αυτών».
Η καταγγελία του κ. Τσιοτίνη στο TikTok .
«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε... Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρ΄όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνωμή που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα - δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό - έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα προβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Φυσικά, δεν είμαι κάποιος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε απο τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις - τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς» τονίζει στην ανάρτησή του ο σεφ.
Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης
O σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα
Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 - 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.
Τα βραβεία του
2007: Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
2012: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015: 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
2016: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016: 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017: Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017: 2* από τον οδηγό FNL
2018: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018: 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
Ειδήσεις σήμερα:
Γιατρός στη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε μόνο ξημερώματα, χιλιάδες φάρμακα σε κόρη και σύζυγο - Της τηλεφώνησε ο Άδωνις
Μητσοτάκης: Μόνη πολιτική λύση η δημιουργία δύο κρατών, άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Δείτε βίντεο
Το γράμμα που έδωσαν τα αδέλφια Μενέντεζ και υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr