Το πρόγραμμα που στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ΙΚΕΑ για τη Θεσσαλία, μέσω του οποίου πρόσφερε οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel πέρυσι. Άλλη μια απόδειξη ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ελληνική κοινωνία.  

Sponsored Content


Η εταιρεία του Ομίλου Fourlis και ένα από τα πιο ισχυρά παγκόσμια brands, με ευθύνη και ειλικρινά αισθήματα αλληλεγγύης ολοκλήρωσε μια γενναιόδωρη δράση ύψους 1 εκατ. ευρώ μέσω προσφοράς ειδών και παροχής εκπτώσεων. Η ΙΚΕΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους της περιοχής προσφέροντας στρώματα και λευκά είδη για την άμεση κάλυψη αναγκών στις περιοχές της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και των Τρικάλων. Επιπρόσθετα, προχώρησε, σε συνεργασία με την InterIKEA, σε πλήρη προσφορά οικιακού εξοπλισμού σε 160 νοικοκυριά του χωριού Βλοχός που βρίσκεται στο Δήμο Παλαμά και καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πλημμύρες, ενώ παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα εκπτωτικό πλάνο για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων της περιοχής με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και όσο το δυνατόν πιο ομαλή και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

Η συνολική προσφορά αναλύεται ως εξής: προσφορά εξοπλισμού σε 160 νοικοκυριά του Βλοχού). Εκπτώσεις στην Θεσσαλία για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων. Παροχή προϊόντων ύπνου και λευκών ειδών για άμεση κάλυψη αναγκών σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Τρίκαλα. Eπιπλέον, η ΙΚΕΑ εξόπλισε δύο παιδικούς σταθμούς στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς και νηπιαγωγεία σε Γιάννουλη, Παλαμά και Δήμο Τριφυλλιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς».

Η ΙΚΕΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία με προγράμματα και δράσεις για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δηλώσει «παρών» σε μια σειρά καταστροφών που δυστυχώς έπληξαν τη χώρα μας. Στάθηκε δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι (2018). Στήριξε τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Ιανός» (2020) που έπληξε τη Θεσσαλία και της σεισμικής δόνησης που έπληξε την Ελασσόνα και τον Τύρναβο. Αντίστοιχα, στις καλοκαιρινές πυρκαγιές του 2021 ,συμπορευόμενη με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές, προχώρησε στην κατάθεση 100 χιλιάδων ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να στηρίξει την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, ενώ ενίσχυσε τις  ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης στην Εύβοια, για την προμήθεια εξοπλισμού. Υποστήριξε, επίσης, το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών στην Εύβοια και στήριξε μαζί με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και άλλες περιοχές.

Για την ΙΚΕΑ, η καλύτερη καθημερινή ζωή είναι το όραμά της. Σκοπός της είναι να προσφέρει μια καλύτερη καθημερινότητα σε όλους και με γνώμονα αυτό λαμβάνει δράσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον προσφέροντας έμπνευση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Με τη χώρα να δοκιμάζεται από την κλιματική αλλαγή και την κοινωνία της Θεσσαλίας να χάνει τα απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση, η ΙΚΕΑ προχώρησε σε ένα ολιστικό πρόγραμμα ώστε οι κάτοικοι να επανέλθουν το συντομότερο στην κανονικότητα.

Με τον τρόπο αυτό απέδειξε ότι έχει στις προτεραιότητές της τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και βρίσκεται πάντοτε εκεί που η βοήθεια, η προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν όρους επιβίωσης και υπέρβασης των δυσκολιών.

#ikea #zoumemazi #dimiourgoumemazi 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr