Κύκλωμα ψευδοκληρονόμων: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Δαρδανελιώτη και την Αλυσίδα Ελπίδας
17.10.2024
12:16
Μηνυτήρια αναφορά από τους συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη, που αμφισβητούν τη γνησιότητα της διαθήκης με την οποία άφησε περιουσία άνω του €1,25 εκατ. στη μη κερδοσκοπική εταιρεία - Ζητείται ποινική διερεύνηση για τη συμβολαιογράφο και τους μάρτυρες
To θρίλερ με τη μεγάλη περιουσία του Λεωνίδα Λαγουδάκη, αδελφού του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, συνεχίστηκε την εβδομάδα που πέρασε με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι συγγενείς του διαθέτη κατά του ιδρυτή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αλυσίδα Ελπίδας Μιχάλη Δαρδανελιώτη. Στο νομικό έγγραφο περιλαμβάνονται και τα ονόματα της συμβολαιογράφου Ε.Σ., που συνέταξε τη διαθήκη του Λαγουδάκη, όπως και των τριών προσώπων που παρέστησαν ως μάρτυρες.
Με την αμφισβητούμενη για τη γνησιότητά της διαθήκη που φέρεται να συντάχθηκε το 2016, λίγο πριν από τον θάνατο του Λαγουδάκη, ο ετεροθαλής αδελφός του Νίκου Σεργιανόπουλου φαίνεται να αφήνει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του (μέρος της οποίας ανήκε στον ίδιο τον Ν. Σεργιανόπουλο) στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες ή Chain of Hope.
Ωστόσο οι κοντινοί συγγενείς του θανόντος αμφισβητούν την εγκυρότητα της διαθήκης και θέτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάχθηκε και υπογράφηκε.
Η μηνυτήρια αναφορά που φέρνει στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ» βασίζεται στα επίσημα στοιχεία που έλαβαν οι συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά και στη μαρτυρία επιστήθιου φίλου του θανόντος, που γνώριζε την άσχημη κατάσταση της υγείας του.
Ολη η περιουσία
Οπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, ο Λεωνίδας Λαγουδάκης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και ήταν γιος της Καλλιόπης Λαγουδάκη, θείας του καταγγέλλοντος συγγενή. Η οικογένεια Λαγουδάκη διατηρούσε στενές σχέσεις παρά τη χιλιομετρική απόσταση που υπήρχε επειδή ο Λεωνίδας διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς του στα Χανιά. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, κάθε φορά που οι συγγενείς του Λεωνίδα επισκέπτονταν την Αθήνα, εκείνος τους φιλοξενούσε στο σπίτι του επί της οδού Κεραμεικού 42, ενώ όταν ερχόταν η σειρά του να επισκεφτεί την Κρήτη, έμενε πάντα στο σπίτι του ξαδέλφου του στα Χανιά.
Το 2015 η ζωή του Λεωνίδα άλλαξε δραματικά, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα. Η ασθένεια εξελίχθηκε με ταχύ ρυθμό και ο ασθενής υπέστη σοβαρές επιπλοκές. Παρά τις θεραπείες και τις επαναλαμβανόμενες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ο Λεωνίδας Λαγουδάκης κατέληξε στις 10 Νοεμβρίου 2016, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια. Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ως αιτία αναφέρθηκε η πολυοργανική ανεπάρκεια και σηπτική καταπληξία.
Μετά τον θάνατό του, οι συγγενείς του ήρθαν αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη εξέλιξη: όλη η περιουσία του είχε διατεθεί στην Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες, μια εταιρεία για την οποία οι οικείοι του υποστηρίζουν ότι ήταν παντελώς άγνωστη τόσο στον Λεωνίδα όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του. Η διαθήκη, που υπογράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, φέρεται να συντάχθηκε ενώ ο Λεωνίδας νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση υγείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με το πρακτικό δημοσίευσης της διαθήκης, αυτή συντάχθηκε ενώπιον της συμβολαιογράφου Ε.Σ. σε διαμέρισμα στην οδό Ξενοκράτους 33 στην Αθήνα, όπου διέμενε ο μάρτυρας Θ.Ζ. Οι συγγενείς του Λαγουδάκη, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς την ημέρα της υπογραφής της διαθήκης, ο ετεροθαλής αδερφός του Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν σε σοβαρότατη κατάσταση και ήταν φύσει αδύνατον να φύγει από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα, ο Λεωνίδας υπέφερε από οξεία δύσπνοια και μετακτινικό οίδημα λάρυγγα, ενώ του είχε συσταθεί η επείγουσα τραχειοστομία, την οποία όμως αρνήθηκε.
Οι ισχυρισμοί της οικογένειας στηρίζονται σε συγκεκριμένα ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την άσχημη εξέλιξη της υγείας του Λαγουδάκη εκείνες τις ημέρες. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο ίδιος είχε εισαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και η κατάστασή του παρέμεινε κρίσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του. Από τα έγγραφα του νοσοκομείου που δόθηκαν στους συγγενείς του Λαγουδάκη φαίνεται ότι έλαβε τρίωρη άδεια εξόδου μεταξύ 4 και 7 το απόγευμα, την οποία οι συγγενείς του την αμφισβητούν, καθώς δεν προκύπτει από καμία επίσημη καταγραφή ότι ο θεράπων ιατρός του υπέγραψε μια τέτοια άδεια εξόδου από το νοσοκομείο που να τεκμηριώνει μια τέτοια μετακίνηση.
«Δεν έφυγε ποτέ»
Μάλιστα, κοντινός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη ο οποίος προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι ο Λεωνίδας δεν έφυγε ποτέ από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν συνεχώς στο πλευρό του και ότι ο Λαγουδάκης, λόγω της σοβαρής νόσου του βρισκόταν σε αφωνία και υπέφερε λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων του.
Συνεπώς, όπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς του, αμφισβητείται έντονα τόσο η δυνατότητά του να μετακινηθεί εκτός νοσοκομείου για να υπογράψει τη διαθήκη του όσο και το να δηλώσει προφορικά την τελευταία βούλησή του για τη σύνταξη της διαθήκης.
Η οικογένεια των συγγενών του θεωρεί ότι τα γεγονότα αυτά δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την αυθεντικότητα της διαθήκης και θέτουν βάσιμες υποψίες πως ο άτυχος συγγενής τους υπήρξε θύμα ενός οργανωμένου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανυποψίαστων ή ανήμπορων ηλικιωμένων για ίδιον όφελος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αστική εταιρεία είχε παρόμοια εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις πλαστών διαθηκών, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποδοχή της κληρονομιάς, η Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες προχώρησε σε εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Λεωνίδα Λαγουδάκη. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2021 πωλήθηκε ένα ακίνητο στον Πειραιά για το ποσό των 625.000 ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 πωλήθηκε ένα άλλο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας αντί 25.000 ευρώ. Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις αυτές έγιναν με ψευδή βάση, καθώς βασίζονται σε μια διαθήκη που αμφισβητείται ως πλαστή. Επιπλέον ο Λαγουδάκης διέθετε τραπεζικές καταθέσεις άνω των 600.000 ευρώ, χρήματα που έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς του μετά τη δημοσίευση της διαθήκης.
Ερευνες για κύκλωμα
Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές που έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες, η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης ανυποψίαστων ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους. Η εταιρεία αυτή, υπό τη διαχείριση του Μιχάλη Δαρδανελιώτη, έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για παρόμοιες περιπτώσεις όπου ηλικιωμένοι ή βαριά ασθενείς διαθέτες άφηναν την περιουσία τους στην εν λόγω οργάνωση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως από την έρευνα του «ΘΕΜΑτος», η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να στοχεύει σε άτομα χωρίς στενούς συγγενείς ή σε κρίσιμη κατάσταση υγείας, με στόχο να κληρονομήσει την περιουσία τους.
Η τακτική που φέρεται να ακολουθεί η ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας περιλαμβάνει τη σύνταξη δημόσιων διαθηκών μέσω συγκεκριμένης συμβολαιογράφου, η οποία εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μάρτυρες που υπογράφουν αυτές τις διαθήκες συνήθως δεν είναι άτομα από το στενό περιβάλλον των διαθετών, αλλά άτομα που συνδέονται με την εταιρεία αυτή.
Επίσης, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αναγνωρίζει ως άκυρη τη δημόσια διαθήκη ηλικιωμένης με τιμώμενη την εν λόγω εταιρεία. Η απόφαση αυτή, που αφορά παρόμοια υπόθεση, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος που δρα με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από κληρονομιές.
Η υπόθεση Λαγουδάκη αναμένεται να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στις δικαστικές αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων, καθώς οι συγγενείς του ζητούν τη δικαίωσή της μνήμης του θανόντος και την αναγνώριση της ακυρότητας της διαθήκης. Μάλιστα, από πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» φαίνεται ότι οι συγγενείς του Λαγουδάκη έχουν ήδη προσκομίσει στις Αρχές σημαντικά ιατρικά στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων που αποδεικνύουν ότι ο Λεωνίδας δεν ήταν σε θέση να δηλώσει προφορικά τη τελευταία του βούληση, όπως απαιτεί η νομοθεσία για τις δημόσιες διαθήκες.
Επιπλέον, έχουν ζητήσει την ποινική διερεύνηση της εμπλοκής τόσο του Μιχάλη Δαρδανελιώτη και της Αλυσίδας Ελπίδας καθώς και της συμβολαιογράφου και των μαρτύρων της διαθήκης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία και να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν όπως και να ερευνήσει αν πίσω από αυτή την περιουσίες θανόντων.
Με την αμφισβητούμενη για τη γνησιότητά της διαθήκη που φέρεται να συντάχθηκε το 2016, λίγο πριν από τον θάνατο του Λαγουδάκη, ο ετεροθαλής αδελφός του Νίκου Σεργιανόπουλου φαίνεται να αφήνει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του (μέρος της οποίας ανήκε στον ίδιο τον Ν. Σεργιανόπουλο) στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες ή Chain of Hope.
Ωστόσο οι κοντινοί συγγενείς του θανόντος αμφισβητούν την εγκυρότητα της διαθήκης και θέτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάχθηκε και υπογράφηκε.
Η μηνυτήρια αναφορά που φέρνει στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ» βασίζεται στα επίσημα στοιχεία που έλαβαν οι συγγενείς του Λεωνίδα Λαγουδάκη από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά και στη μαρτυρία επιστήθιου φίλου του θανόντος, που γνώριζε την άσχημη κατάσταση της υγείας του.
Ολη η περιουσία
Οπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, ο Λεωνίδας Λαγουδάκης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και ήταν γιος της Καλλιόπης Λαγουδάκη, θείας του καταγγέλλοντος συγγενή. Η οικογένεια Λαγουδάκη διατηρούσε στενές σχέσεις παρά τη χιλιομετρική απόσταση που υπήρχε επειδή ο Λεωνίδας διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς του στα Χανιά. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, κάθε φορά που οι συγγενείς του Λεωνίδα επισκέπτονταν την Αθήνα, εκείνος τους φιλοξενούσε στο σπίτι του επί της οδού Κεραμεικού 42, ενώ όταν ερχόταν η σειρά του να επισκεφτεί την Κρήτη, έμενε πάντα στο σπίτι του ξαδέλφου του στα Χανιά.
Το 2015 η ζωή του Λεωνίδα άλλαξε δραματικά, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα. Η ασθένεια εξελίχθηκε με ταχύ ρυθμό και ο ασθενής υπέστη σοβαρές επιπλοκές. Παρά τις θεραπείες και τις επαναλαμβανόμενες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ο Λεωνίδας Λαγουδάκης κατέληξε στις 10 Νοεμβρίου 2016, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια. Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ως αιτία αναφέρθηκε η πολυοργανική ανεπάρκεια και σηπτική καταπληξία.
Μετά τον θάνατό του, οι συγγενείς του ήρθαν αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη εξέλιξη: όλη η περιουσία του είχε διατεθεί στην Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες, μια εταιρεία για την οποία οι οικείοι του υποστηρίζουν ότι ήταν παντελώς άγνωστη τόσο στον Λεωνίδα όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του. Η διαθήκη, που υπογράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, φέρεται να συντάχθηκε ενώ ο Λεωνίδας νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση υγείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με το πρακτικό δημοσίευσης της διαθήκης, αυτή συντάχθηκε ενώπιον της συμβολαιογράφου Ε.Σ. σε διαμέρισμα στην οδό Ξενοκράτους 33 στην Αθήνα, όπου διέμενε ο μάρτυρας Θ.Ζ. Οι συγγενείς του Λαγουδάκη, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς την ημέρα της υπογραφής της διαθήκης, ο ετεροθαλής αδερφός του Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν σε σοβαρότατη κατάσταση και ήταν φύσει αδύνατον να φύγει από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα, ο Λεωνίδας υπέφερε από οξεία δύσπνοια και μετακτινικό οίδημα λάρυγγα, ενώ του είχε συσταθεί η επείγουσα τραχειοστομία, την οποία όμως αρνήθηκε.
Οι ισχυρισμοί της οικογένειας στηρίζονται σε συγκεκριμένα ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την άσχημη εξέλιξη της υγείας του Λαγουδάκη εκείνες τις ημέρες. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο ίδιος είχε εισαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και η κατάστασή του παρέμεινε κρίσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του. Από τα έγγραφα του νοσοκομείου που δόθηκαν στους συγγενείς του Λαγουδάκη φαίνεται ότι έλαβε τρίωρη άδεια εξόδου μεταξύ 4 και 7 το απόγευμα, την οποία οι συγγενείς του την αμφισβητούν, καθώς δεν προκύπτει από καμία επίσημη καταγραφή ότι ο θεράπων ιατρός του υπέγραψε μια τέτοια άδεια εξόδου από το νοσοκομείο που να τεκμηριώνει μια τέτοια μετακίνηση.
«Δεν έφυγε ποτέ»
Μάλιστα, κοντινός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη ο οποίος προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι ο Λεωνίδας δεν έφυγε ποτέ από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν συνεχώς στο πλευρό του και ότι ο Λαγουδάκης, λόγω της σοβαρής νόσου του βρισκόταν σε αφωνία και υπέφερε λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων του.
Συνεπώς, όπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς του, αμφισβητείται έντονα τόσο η δυνατότητά του να μετακινηθεί εκτός νοσοκομείου για να υπογράψει τη διαθήκη του όσο και το να δηλώσει προφορικά την τελευταία βούλησή του για τη σύνταξη της διαθήκης.
Η οικογένεια των συγγενών του θεωρεί ότι τα γεγονότα αυτά δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την αυθεντικότητα της διαθήκης και θέτουν βάσιμες υποψίες πως ο άτυχος συγγενής τους υπήρξε θύμα ενός οργανωμένου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανυποψίαστων ή ανήμπορων ηλικιωμένων για ίδιον όφελος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αστική εταιρεία είχε παρόμοια εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις πλαστών διαθηκών, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποδοχή της κληρονομιάς, η Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες προχώρησε σε εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Λεωνίδα Λαγουδάκη. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2021 πωλήθηκε ένα ακίνητο στον Πειραιά για το ποσό των 625.000 ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 πωλήθηκε ένα άλλο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας αντί 25.000 ευρώ. Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις αυτές έγιναν με ψευδή βάση, καθώς βασίζονται σε μια διαθήκη που αμφισβητείται ως πλαστή. Επιπλέον ο Λαγουδάκης διέθετε τραπεζικές καταθέσεις άνω των 600.000 ευρώ, χρήματα που έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς του μετά τη δημοσίευση της διαθήκης.
Ερευνες για κύκλωμα
Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές που έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αλυσίδα Ελπίδας Ατόμων με Νεοπλασματικές Ασθένειες, η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης ανυποψίαστων ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους. Η εταιρεία αυτή, υπό τη διαχείριση του Μιχάλη Δαρδανελιώτη, έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για παρόμοιες περιπτώσεις όπου ηλικιωμένοι ή βαριά ασθενείς διαθέτες άφηναν την περιουσία τους στην εν λόγω οργάνωση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως από την έρευνα του «ΘΕΜΑτος», η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να στοχεύει σε άτομα χωρίς στενούς συγγενείς ή σε κρίσιμη κατάσταση υγείας, με στόχο να κληρονομήσει την περιουσία τους.
Η τακτική που φέρεται να ακολουθεί η ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας περιλαμβάνει τη σύνταξη δημόσιων διαθηκών μέσω συγκεκριμένης συμβολαιογράφου, η οποία εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μάρτυρες που υπογράφουν αυτές τις διαθήκες συνήθως δεν είναι άτομα από το στενό περιβάλλον των διαθετών, αλλά άτομα που συνδέονται με την εταιρεία αυτή.
Επίσης, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αναγνωρίζει ως άκυρη τη δημόσια διαθήκη ηλικιωμένης με τιμώμενη την εν λόγω εταιρεία. Η απόφαση αυτή, που αφορά παρόμοια υπόθεση, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος που δρα με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από κληρονομιές.
Η υπόθεση Λαγουδάκη αναμένεται να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στις δικαστικές αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων, καθώς οι συγγενείς του ζητούν τη δικαίωσή της μνήμης του θανόντος και την αναγνώριση της ακυρότητας της διαθήκης. Μάλιστα, από πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» φαίνεται ότι οι συγγενείς του Λαγουδάκη έχουν ήδη προσκομίσει στις Αρχές σημαντικά ιατρικά στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων που αποδεικνύουν ότι ο Λεωνίδας δεν ήταν σε θέση να δηλώσει προφορικά τη τελευταία του βούληση, όπως απαιτεί η νομοθεσία για τις δημόσιες διαθήκες.
Επιπλέον, έχουν ζητήσει την ποινική διερεύνηση της εμπλοκής τόσο του Μιχάλη Δαρδανελιώτη και της Αλυσίδας Ελπίδας καθώς και της συμβολαιογράφου και των μαρτύρων της διαθήκης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία και να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν όπως και να ερευνήσει αν πίσω από αυτή την περιουσίες θανόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr