Τρεις συλλήψεις σε χασισοφυτεία με 6.000 δενδρύλλια στην Βοιωτία

Τρεις συλλήψεις σε χασισοφυτεία με 6.000 δενδρύλλια στην Βοιωτία

Η πώληση της κάνναβης που θα τρυγούσαν οι δράστες από τα χασισόδεντρα υπολογίζεται ότι θα τους απέφερε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ

peripoliko_mera_art
Άλλη μια χασισοφυτεία «μαμούθ» με περισσότερα από 6.000 δενδρύλλια κάνναβης, η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες, εντοπίστηκε μέσα σε χωράφι με καλαμπόκι στην Βοιωτία, με τον βασικό καλλιεργητή και τους δυο αλλοδαπούς που την φρόντιζαν να πέφτουν στα χέρια των αστυνομικών.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς οργάνωσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στην αγροτική περιοχή «Παύλος» στον Ορχομενό, η οποία ανήκει σε έναν Έλληνα από την Φθιώτιδα που καλλιεργούσε φυτεία με αραβόσιτο. Όμως, ανάμεσα στις καλαμποκιές, καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο χιλιάδες χασισόδεντρα, η καταμέτρηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πώληση της κάνναβης που θα τρυγούσαν οι δράστες από τα χασισόδεντρα υπολογίζεται ότι θα τους απέφερε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Στον χώρο της φυτείας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής που είχαν αναλάβει την φροντίδα της, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του κτήματος που φέρεται ως οργανωτής της παράνομης καλλιέργειας.

Η προανάκριση για την εμπλοκή τυχόν άλλων προσώπων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ερευνάται αν έχουν σχέση με την άλλη τεράστια φυτεία με τα 8.342 δενδρύλλια κάνναβης που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θηβών στις 2 Οκτωβρίου σε περιοχή της Κωπαΐδας. Τότε, είχε συλληφθεί ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου και είχαν κατασχεθεί ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου, 1.850 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και ένα ρυμουλκό. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστοι πέντε συνεργοί του.



Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitch «έριξε» ban στον διάσημο streamer Asmongold για σχόλια κατά των Παλαιστινίων - «Προέρχονται από κατώτερο πολιτισμό»

Μήνυμα από τις ΗΠΑ προς το Ιράν η επίθεση με stealth βομβαρδιστικά B-2 εναντίων των Χούθι στην Υεμένη

Μυστήριο με τον θάνατο του Λίαμ Πέιν των One Direction: Η περίεργη συμπεριφορά στο ξενοδοχείο και το τελευταίο βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης