Συνιδιοκτησία, η νέα μεγάλη τάση στην απόκτηση πολυτελούς εξοχικού

Συνιδιοκτησία, η νέα μεγάλη τάση στην απόκτηση πολυτελούς εξοχικού

Το διαρκώς αναπτυσσόμενο μοντέλο της Συνιδιοκτησίας, που εσχάτως ήρθε και στην Ελλάδα, προσφέρει μια νέα εμπειρία ιδιοκτησίας, που ανοίγει την πόρτα στην απόκτηση ενός πολυτελούς ακινήτου σε προνομιακές τοποθεσίες, χωρίς την ανάληψη του πλήρους κόστους αγοράς της.

new_cover
Sponsored Content

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και πολλά πράγματα αλλάζουν, ενώ την ίδια στιγμή μεταβάλλεται και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τα πράγματα. Τα παραδείγματα πολλά και από διάφορους τομείς, που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στη χρήση και όχι στην ιδιοκτησία. Επιλέγουν την εμπειρία καθημερινής οδήγησης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου (μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης) από την κατοχή ενός συνηθισμένου, και προτιμούν να έχουν ελάχιστα τυπικά κοστούμια στην ντουλάπα τους για να μπορούν να νοικιάσουν εκείνο το καταπληκτικό κομμάτι του διάσημου σχεδιαστή, για μια special βραδιά. Σε έναν κόσμο, λοιπόν, όπου οι εμπειρίες εκτιμώνται περισσότερο από τα υλικά αγαθά -τόσο από τη νέα γενιά όσο και από μεγαλύτερες ηλικίες, πια- γιατί θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό με την ακίνητη περιουσία και δη με τα εξοχικά σπίτια; 

05_Villa_Athens_Artemida_2

Μια νέα τάση που εξαπλώνεται
Κάπως έτσι γεννήθηκε πριν χρόνια το μοντέλο της συνιδιοκτησίας πολυτελών εξοχικών κατοικιών, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει ώριμες αγορές Real Estate του εξωτερικού, όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί πρωτοποριακή λύση στον κλάδο του real estate που επιτρέπει στους αγοραστές να αποκτούν μερίδιο σε πολυτελή ακίνητα απολαμβάνοντας πλήρως την εμπειρία της ιδιοκτησίας, αλλά με σημαντικά μειωμένο κόστος και χωρίς τα άγχη και τις σχετικές έγνοιες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα η συνιδιοκτησία καταλαμβάνει μερίδιο 15 - 20% των δευτερευουσών κατοικιών (εξοχικών), ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της RE/MAX, το 65% των Ευρωπαίων θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα μέσω συνιδιοκτησίας, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο σε αγορές όπως η Τουρκία (79,9%) και η Ρουμανία (75,6%).

19_Salvatore

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η συνιδιοκτησία δεν είναι μόδα, αλλά μια αλλαγή στον τρόπο ζωής που σύντομα θα απασχολεί έντονα και την Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές, η OWNERS, μια νέα ελληνική PropTech εταιρεία, φέρνει το next big thing της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, και το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με το μοντέλο αυτό να αναδύεται διεθνώς, η OWNERS φέρνει την καινοτομία στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδυτές και αγοραστές που αναζητούν την ευελιξία και την άνεση μιας πολυτελούς κατοικίας, χωρίς τους περιορισμούς και το δυσβάσταχτο κόστος της παραδοσιακής ιδιοκτησίας. Το μοντέλο συνιδιοκτησίας διαθέτει μόνο πλεονεκτήματα και χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν διαρκώς, και το ενδεχόμενο απόκτησης πολυτελούς κατοικίας σε έναν ειδυλλιακό προορισμό της χώρας, μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Κι όμως, με το μοντέλο της συνιδιοκτησίας το όνειρο αυτό είναι περισσότερο κοντά από ποτέ.

alimos

«Η OWNERS για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει το μοντέλο της συνιδιοκτησίας σε πολυτελείς δεύτερες κατοικίες και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους με έναν τρόπο απλό και καινοτόμο, ώστε να απολαμβάνουν από την πρώτη στιγμή αξέχαστες εμπειρίες με τους αγαπημένους τους ενώ εμείς φροντίζουμε για όλα τα υπόλοιπα. Η ευκολία στη διαδικασία απόκτησης και οι υπηρεσίες με τις οποίες συνοδεύεται θα προσελκύσει νέο δυναμικό κοινό από όλο τον κόσμο στην αγορά του Real Estate στην Ελλάδα», δηλώνει ο Κώστας Παππάς, συνιδρυτής της νεοσύστατης PropTech εταιρείας OWNERS.
Ο ίδιος, εξηγεί ότι η λειτουργία του είναι απλή, εύκολη και ξεκάθαρη. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μοντέλο επιτρέπει την επένδυση σε μερίδιο της κατοικίας, δηλαδή την απόκτηση από το 1/6 έως το 1/2 ενός εξαιρετικού ακινήτου, προσαρμόζοντας την ιδιοκτησία με βάση τις συνήθειες διακοπών του ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι ο κάθε συνιδιοκτήτης έχει αρκετό χρόνο για να απολαύσει το εξοχικό του μέσα στο έτος. Ουσιαστικά πληρώνεις για το 1/6 π.χ. αλλά το απολαμβάνεις ακέραιο, σε μέρες και περιόδους της αρεσκείας σου, με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη.

arachova-main

Η τεχνολογία ως καταλύτης και ως πλατφόρμα εφαρμογής
Σε όλη τη διαδικασία κομβικός είναι ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας, που αξιοποιείται για να κάνει τη διαχείριση πανεύκολη. Η εφαρμογή OWNERS APP, που απαιτεί μόνο τη χρήση smartphone, δίνει τη δυνατότητα στους συνιδιοκτήτες να διαχειρίζονται τις κρατήσεις τους, να παρακολουθούν τα έξοδά τους και να έχουν πλήρη εικόνα της ιδιοκτησίας τους σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η ψηφιακή προσέγγιση προσφέρει τεράστια ευελιξία, κάνοντας τη διαδικασία της συνιδιοκτησίας εξαιρετικά απλή, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή άλλα προβλήματα. «Η OWNERS φροντίζει τα πάντα για μια απρόσκοπτη εμπειρία, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τον προγραμματισμό συντήρησης, τον καθαρισμό ή τον διαμοιρασμό των λογαριασμών. Όλα όσα αφορούν το δεύτερό σας σπίτι είναι προσβάσιμα μέσω της εφαρμογής OWNERS App, όπου μπορείτε να προγραμματίσετε τις αποδράσεις σας, να δείτε μια εκτίμηση για τον καιρό που θα βρείτε στην περιοχή κατά την άφιξη σας και να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή για να ετοιμάσει το σπίτι σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες και των φιλοξενούμενων σας», τονίζει ο Κώστας Παππάς, συνιδρυτής της OWNERS.

16_Salvatore_2

Προσθέστε στα παραπάνω ότι η OWNERS προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών σχεδιασμένο για μια απρόσκοπτη και πολυτελή εμπειρία διαμονής. Ο συνιδιοκτήτης μπορεί να επικοινωνεί με τον home manager 24/7 και να ζητάει εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως σεφ, φροντιστή για τα παιδιά του, ενοικίαση σκάφους, διοργάνωση εκδρομών και πολλά άλλα. Πολύ σημαντικό είναι ότι η OWNERS αναλαμβάνει πλήρως τη διαχείριση και συντήρηση του ακινήτου, δηλαδή εργασίες καθαριότητας, επισκευές, συντήρηση εξοπλισμού και εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών. Ακόμη, η εταιρεία διασφαλίζει ότι όλα τα ακίνητα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ηρεμία και ασφάλεια. Με ποιον τρόπο όμως αυτή η παγκόσμια νέα τάση στην ιδιοκτησία μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό Real Estate; Όπως εκτιμά ο συνιδρυτής της OWNERS, κ. Κώστας Παππάς, «η OWNERS με το νέο μοντέλο συνιδιοκτησίας εντάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη απόκτησης δεύτερης κατοικίας με ποσοστό επί του συνολικού κόστους και την καθιστά πόλο έλξης για όσους αναζητούν το δικό τους προορισμό για τις αποδράσεις τους στην Ελλάδα».

 

kostaspappas
Κώστας Παππάς, συνιδρυτής της OWNERS, της νέας ελληνικής PropTech εταιρείας

Με ποιον τρόπο όμως αυτή η παγκόσμια νέα τάση στην ιδιοκτησία μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό Real Estate; Όπως εκτιμά ο συνιδρυτής της OWNERS, κ. Κώστας Παππάς, «η OWNERS με το νέο μοντέλο συνιδιοκτησίας εντάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη απόκτησης δεύτερης κατοικίας με ποσοστό επί του συνολικού κόστους και την καθιστά πόλο έλξης για όσους αναζητούν το δικό τους προορισμό για τις αποδράσεις τους στην Ελλάδα». 

Web: www.owners.gr, Youtube: youtube.com/@owners_grinstagram: instagram.com/owners.gr/
facebook: facebook.com/owners.gr, linkedin: linkedin.com/company/owners-proptech-s-a/ .
Κάντε download την εφαρμογή Owners στο GooglePlay και στο AppStore

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης