Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας βραβεύει τον Ηλία Μόσιαλο και τον Ανδρέα Δρακόπουλο

Θα τιμηθούν ως Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό

Άρχισε σήμερα (17 Οκτωβρίου 2024) το 80ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Περισσότεροι από 170 ομιλητές από το εξωτερικό και διακεκριμένοι έλληνες ορθοπαιδικοί χειρουργοί θα παρουσιάσουν όλα τα τελευταία δεδομένα για την εξατομικευμένη αρθροπλαστική, ρομποτική, πολυπλοκότητες της πρωτογενούς και αναθεωρητικής αρθροπλαστικής, επιπλοκές συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων και περιπροθετικά κατάγματα, καθώς και νέα σχέδια εμφυτευμάτων 3D και εξατομικευμένα.

      Στο συνέδριο, τιμώμενα πρόσωπα είναι Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η Εταιρεία θα βραβεύσει τους Ηλία Μόσιαλο, καθηγητή πολιτικής της υγείας στο London School of Economics, με το βραβείο Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Αριστείας σε Έλληνα της διασποράς, τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με το βραβείο Φιλοπατρίας και Φιλανθρωπίας για το έργο του ΙΣΝ στην υγεία, και τον Παναγιώτη Γιαννούδη, καθηγητή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Member of the Order of the British Empire από την βρετανική κυβέρνηση.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. Ελευθέριος Τσιρίδης, πρόεδρος της MAST, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ισχίου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και διευθυντής της κλινικής ρομποτικής ορθοπαιδικής χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr