Κοζάνη: Παρίστανε τον συγγενή του στο Messenger για να του αποσπάσει χρήματα

Του ζήτησε να τον βοηθήσει οικονομικά γιατί είχε μια έκτακτη ανάγκη

Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό ενός 38χρονου από την πόλη της Κοζάνης ότι αυτός από τον οποίο δέχθηκε μήνυμα στην εφαρμογή messenger του Facebook δεν ήταν συγγενικό του πρόσωπο, όπως του συστήθηκε, αλλά απατεώνας που είχε σκοπό να του αποσπάσει χρήματα.

Όταν ο «συγγενής» του ζήτησε να τον βοηθήσει οικονομικά γιατί είχε μια έκτακτη ανάγκη, ο ανυποψίαστος 38χρονος μετέφερε σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε το ποσό των 780 ευρώ. Αυτό συνέβη στα τέλη Μαΐου και, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, το θύμα υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 36χρονης Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο λογαριασμός που κατέθεσε τα χρήματα ο 38χρονος. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έδρασε μόνη ή είχε και συνεργό.



Ειδήσεις σήμερα:

GPO: «Τσίμπησε» 2,5 μονάδες το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, μείον 1,7 ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 12,2 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ

Βάσω Παπανδρέου: Το δικό της ΠΑΣΟΚ, ο δικός της Ανδρέας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, τον σκότωσαν στρατιώτες των IDF» - Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr