Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της μητρότητας και των νέων οικογενειών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το «Babybox» παρουσιάστηκε από την αντιπεριφερειάρχη υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου 

      Ένα νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως στόχο τη στήριξη της μητρότητας και των νέων οικογενειών, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από την αντιπεριφερειάρχη υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου. Πρόκειται για μια πιλοτική δράση «ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας για το επείγον του δημογραφικού ζητήματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης.

       Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, στα μωρά που γεννιούνται εντός των διοικητικών ορίων της, η Περιφέρεια θα προσφέρει ένα βρεφικό πακέτο. Σε πρώτη φάση τπρόκειται να προσφερθούν 5.000 πακέτα με βασικά είδη για νεογέννητα μωρά, από βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα μέχρι κορμάκια και βρεφικές πετσέτες.«Με τη συμβολική αυτή δράση ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε δίπλα στους νέους κατοίκους μας, στα μωρά που γεννιούνται στην Περιφέρειά μας, αλλά και στους γονείς τους από την αρχή και σε όλα τους τα μελλοντικά βήματα. Παράλληλα, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί μια δράση ευαισθητοποίησης για τις ανησυχητικές δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Εμείς, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα, για να υφαίνουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης και να εξασφαλίζουμε στους συμπολίτες μας όσα χρειάζονται, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο και την υπευθυνότητα που απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα», υπογράμμισε η κυρία Δερμεντζοπούλου.

       Επίσης έκανε αναφορά στους δείκτες που σχετίζονται με το δημογραφικό, μεταξύ των οποίων και στο γεγονός ότι, όπως σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφονται λιγότερες γεννήσεις από θανάτους (11.474 γεννήσεις έναντι 21.879 θανάτων το 2023). «Το δημογραφικό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η ελληνική κοινωνία σήμερα. Η Ελλάδα αργοσβήνει πληθυσμιακά και επέρχονται αλλοιώσεις στον κοινωνικό ιστό της, συμπαρασύροντας όλους τους άλλους δείκτες της ανάπτυξης και της προόδου. Η τελευταία απογραφή οφείλει να μας κινητοποιήσει όλους», σημείωσε η κυρία Δερμεντζοπούλου, τονίζοντας: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακολουθούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη διαφύλαξη και τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας του πληθυσμού, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, της οικογένειας, του παιδιού και των ηλικιωμένων. Όλα τα έργα και οι πολιτικές μας συμβάλλουν και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικότερου για τη δημιουργία οικογένειας και, άρα, προς τον στόχο της αναχαίτισης των αρνητικών δεικτών». Περισσότερα για το πρόγραμμα «Babybox» στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.pkm.gov.gr/drasi-gia-tin-proaspisi-kai-ypostirixi-tis-mitrotitas/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr