Κρήτη: Βρήκαν τους δράστες της δολιοφθοράς στο γεωτρύπανο

Πρόκειται για έναν 55χρονο Ρουμάνο και έναν 44χρονο Έλληνα

Μια εβδομάδα μετά την πρωτοφανή δολιοφθορά που έγινε σε ένα γεωτρύπανο ιδιωτικής επιχείρησης που έκανε γεωτρήσεις για λογαριασμό του Δήμου Βιάννου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κρήτη, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με ευρείας έκτασης επιχείρηση των αστυνομικών.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Ρουμάνο και έναν 44χρονο Έλληνα, οι οποία μάλιστα είχαν αφήσει και απειλητικό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες της εταιρείας πάνω στο μηχάνημα που ήταν σταθμευμένο σε επαρχιακή οδό της Βιάννου, στο οποίο είχαν προκαλέσει φθορά κόστους 50.000 ευρώ κόβοντας τους σωλήνες από το υδραυλικό σύστημα του γεωτρύπανου, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου.

Στην επιχείρηση για την σύλληψή τους συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, του τμήματος Βιάννου της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και σε χώρους που χρησιμοποιούν, κατασχέθηκαν 25 κροτίδες και ένα μαχαίρι και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.


Ειδήσεις σήμερα:

GPO: «Τσίμπησε» 2,5 μονάδες το ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, μείον 1,7 ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 12,2 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ

Βάσω Παπανδρέου: Το δικό της ΠΑΣΟΚ, ο δικός της Ανδρέας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, τον σκότωσαν στρατιώτες των IDF» - Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr