Κύμα γαστρεντερίτιδας στην Κρήτη: Πλήττει νέους και φοιτητές – Οι ειδικοί αναζητούν τις αιτίες

Η πολύ εύκολη μετάδοση του ιού φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη μεγάλη διασπορά. Αναμένονται, όμως, και τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις του νερού

Σε επιφυλακή είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης για τα αυξανόμενα περιστατικά ιογενούς γαστρεντερίτιδας στα Χανιά. Έως και χθες είχαν ανιχνευθεί περισσότερα από 100 περιστατικά γαστρεντερίτιδας οφειλόμενα σε νοροϊό, με τον αριθμό τους να θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η πολύ εύκολη μετάδοση του ιού είναι πίσω από την μεγάλη διασπορά. Αναμένονται, ωστόσο, αποτελέσματα από τις αναλύσεις του νερού προκειμένου να αποκλειστούν πιθανές πηγές της μετάδοσης.

Ο πρώτος ασθενής προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» στα Χανιά την περασμένη Δευτέρα. Έκτοτε και έως χθες τα διαγνωσμένα περιστατικά ιογενούς γαστρεντερίτιδας ξεπερνούν τα 100, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ygeiamou.gr. Όλοι οι ασθενείς μέχρι τώρα είναι νεαρά άτομα, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Τρίτη, μάλιστα, το Πολυτεχνείο προχώρησε σε προληπτικό κλείσιμο της εστίας του, με τους φοιτητές να λαμβάνουν το φαγητό σε πακέτο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος ανοχής από Μητσοτάκη για τα περί εθνικών υποχωρήσεων - Πρώτη προτεραιότητα οι απελάσεις παράνομων μεταναστών

«Απίστευτο πρώτο επεισόδιο» γράφουν για την επιστροφή του Σάκη Τανιμανίδη και του Γιώργου Μαυρίδη με το Reunion

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που τεράστιο κύμα «καταπίνει» 20χρονο τουρίστα στην Ινδονησία που πόζαρε για φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr