Κυκλοφόρησε η 3η έκδοση του βιβλίου του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά

Κυκλοφόρησε η 3η έκδοση του βιβλίου του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά

Υπό τον τίτλο: «Αγωνία και αγώνας για τη Δικαιοσύνη»

sanidas_ekso
Σε τρίτη έκδοση του βιβλίου του «Αγωνία και αγώνας για τη Δικαιοσύνη» προχώρησε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, καθώς οι δύο προηγούμενες εκδόσεις (2011 και 2012) έχουν προ πολλού ήδη εξαντληθεί.

Ο συγγραφέας, στον πρόλογο της νέας έκδοσης του βιβλίου των 482 σελίδων (εκδόσεις Σταμούλης, Αβέρωφ 2, Αθήνα) υπογραμμίζει ότι «η παρούσα έκδοση έχει συμπληρωθεί με νέα στοιχεία που αφορούν στην περαιτέρω εξέλιξη κάποιων μνημονευομένων ήδη υποθέσεων, αλλά και με άλλα νέα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς στις προηγούμενες εκδόσεις, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι στις σελίδες του βιβλίου του:

«Εξιστορούνται στοιχεία κάποιων σημαντικών υποθέσεων που με απασχόλησαν μέχρι την άνοδό μου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου· στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο παραδικαστικό και τα αίτιά του, χωρίς βεβαίως, για λόγους δεοντολογίας να κάνω οποιαδήποτε αναφορά και κρίση για την τελική έκβαση των υποθέσεων αυτών και, τέλος, εκτίθενται πολλές από τις ενέργειες, παρεμβάσεις και ομιλίες που έκανα στη διάρκεια της υπηρεσίας μου ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ενδιαμέσως, παρεμβάλλονται σχόλια, κρίσεις και σκέψεις μου τόσο σε σχέση προς τις συγκεκριμένες υποθέσεις ή ενέργειές μου, όσο και, γενικότερα, για τη Δικαιοσύνη και τα προβλήματά της».

Κλείσιμο
sanidas


Στην 3η αυτή έκδοση ο συγγραφέας, αναφέρει:

«Παρήλθαν δώδεκα περίπου έτη από τη δεύτερη έκδοση του παρόντος βιβλίου. Φίλοι και γνωστοί ακαίρως-ευκαίρως με παρακινούσαν να προχωρήσω σε επανέκδοσή του, λόγω της χρησιμότητας εν όψει του ότι το περιεχόμενό του, εκτός των άλλων, καλύπτει σε γενικές γραμμές, για χρονικό διάστημα σαράντα περίπου ετών τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τις αδυναμίες της, τις ελλείψεις υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού και γενικώς τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε, τα οποία όμως κάλυπταν οι φιλότιμες προσπάθειες και η εργατικότητα της πλειοψηφίας των Δικαστικών Λειτουργών, αλλά και των γραμματέων.

Έτσι αποφάσισα και προχώρησα στην επανέκδοσή του, με την ελπίδα ότι το περιεχόμενό του μπορεί να είναι χρήσιμο αφ’ ενός για τους νεώτερους Δικαστικούς Λειτουργούς και προεχόντως τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς και αφ’ ετέρου για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Η παρούσα έκδοση έχει συμπληρωθεί με νέα στοιχεία που αφορούν στην περαιτέρω εξέλιξη κάποιων μνημονευομένων ήδη υποθέσεων, αλλά και με άλλα νέα στοιχεία.

Εύχομαι και ελπίζω να επαληθευθούν οι λόγοι που με οδήγησαν στην επανέκδοση του πονήματος αυτού».




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ - Γιατί ακόμη και νεκρός είναι πρόβλημα για τον Νετανιάχου 

Ο Λίαμ Πέιν δεν έκανε καμία προσπάθεια να προστατευτεί από την πτώση - Είχε απολυθεί από τη δισκογραφική του

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που τεράστιο κύμα «καταπίνει» 20χρονο τουρίστα στην Ινδονησία που πόζαρε για φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης