Γιώργος Φλωρίδης: Δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γιώργος Φλωρίδης: Δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι καλύτερης συνεργασίας και ανταλλαγής νομικών απόψεων των Ελλήνων δικαστών με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

floridis
Ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο Marc van der Woude, ο αντιπρόεδρος Σάββας Παπασάββας καθώς και οι δικαστές – μέλη του ΔΕΕ Ιωάννης Δημητρακόπουλος και Γουλιέλμος Βαλασίδης, επισκέφθηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος και την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε «στην εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη και τον διπλασιασμό των πρωτοβάθμιων δικαστών, στη νέα Δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και στις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρόνου έκδοσης αποφάσεων».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, «συζητήθηκαν, ακόμη, τρόποι καλύτερης συνεργασίας και ανταλλαγής νομικών απόψεων των Ελλήνων δικαστών με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κλείσιμο
Ακόμη, συζητήθηκε το ζήτημα της υποβολής προδικαστικών ερωτημάτων προς το ΔΕΕ από τα Ελληνικά δικαστήρια, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της διαδικασίας αυτής μέσω της ενδυνάμωσης της επικοινωνίας του ΔΕΕ με το Ελληνικό δικαστικό σύστημα.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης