Κως: Προφυλακιστέος ο διακινητής μεταναστών που προκάλεσε το ναυάγιο με τα δύο νεκρά παιδιά και τις δύο νεκρές γυναίκες

Κως: Προφυλακιστέος ο διακινητής μεταναστών που προκάλεσε το ναυάγιο με τα δύο νεκρά παιδιά και τις δύο νεκρές γυναίκες

Ο 38χρονος διακινητής συνελήφθη μετά το ναυάγιο με την κατηγορία της έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο – Αρνείται κάθε ευθύνη για όσα συνέβησαν και υποστηρίζει ότι δεν χειριζόταν αυτός το ταχύπλοο

kos1
Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως Κω, κρίθηκε ο 38χρονος κατηγορούμενος ως διακινητής μεταναστών, που συνελήφθη από τους λιμενικούς για έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο, προκαλώντας το ναυάγιο της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κω, με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας μητέρας και των δύο μικρών παιδιών της 2 και τεσσάρων ετών και άλλης μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 38χρονος επέμεινε στην αρχική του θέση τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του και αρνείται κάθε ευθύνη, καθώς υποστηρίζει ότι δεν ήταν αυτός ο χειριστής του ταχύπλοου. Να σημειωθεί ότι απέφυγε να δηλώσει ακόμη και τον τόπο καταγωγής του.

Εις βάρος του υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καταθέσεις διασωθέντων, που αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον διακινητή. Η πλειονότητα των προσφύγων ήταν με καταγωγή από τη Συρία.

Τις επόμενες ώρες θα δοθεί εγγράφως η απόφαση προφυλάκισης είτε στις δικαστικές φυλακές Κω ή σε κατάστημα κράτησης της Αττικής.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ αναμένεται τις επόμενες ώρες η έκδοση της άδειας μεταφοράς των τεσσάρων σορών των προσφύγων στη Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Στη κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί φιλοξενούνται ο 32χρονος πατέρας των δυο αγοριών και σύζυγος της 27χρονης που έχασαν τη ζωή τους, όταν από τους επικίνδυνους ελιγμούς του χειριστή του ταχύπλοου, σύμφωνα με το λιμενικό, έπεσαν στη θάλασσα. Μαζί με τον πατέρα διασώθηκε και το τρίτο παιδί της οικογένειας ένα 5χρονο αγοράκι.

Στη πτέρυγα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της δομής μεταφέρθηκαν και το 13χρονο κορίτσι και το 3χρονο αγοράκι παιδιά της 31χρονης γυναίκας που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο ναυάγιο.

Σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα - «Είμαι εδώ για τα παιδιά μου»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο στο Gazi Live, πάρτι στα social media

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης