Ενάμισι τόνο κάνναβης βρήκαν στη φυτεία με τα 1.253 χασισόδεντρα

Η οργανωμένη φυτεία, που εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη, απλωνόταν σε 28 επίπεδα έκτασης 35 στρεμμάτων

Περισσότερα από 10.000.000 ευρώ υπολογίζεται ότι θα έβγαζαν τα μέλη της σπείρας που καλλιεργούσαν την τεράστια χασισοφυτεία με τα 1.253 δενδρύλλια σε έκταση 25 στρεμμάτων σε αγροτoδασική περιοχή του δήμου Τρίπολης, αν έριχναν στην παράνομη αγορά τον σχεδόν ενάμισι τόνο κάνναβης που είχαν ήδη τρυγήσει.

Ως τώρα, έχει συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 37χρονος αλλοδαπός που εντοπίστηκε σε κοινότητα της περιοχής, αλλά στην φυτεία κατασχέθηκαν πλήθος πειστήρια που εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και γενετικό υλικό και αναμένεται να αποκαλύψουν την ταυτότητα των συνεργών του.

Η οργανωμένη φυτεία, που εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξερεύνησης την περασμένη Τετάρτη σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη, απλωνόταν σε 28 επίπεδα έκτασης 35 στρεμμάτων όπου καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 3,50 μέτρων.

Στον χώρο, όπου κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.398,934 κιλών και μια ζυγαριά ακριβείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο αποξηραντήριο και βοηθητικούς χώρους όπου διέμεναν για να επιτηρούν την φυτεία. Στα αντίσκηνα που είχαν στήσει βρέθηκαν ρούχα, μαγειρικά σκεύη και εργαλεία και κατασχέθηκαν μαζί με αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Σε βάρος του 37χρονου που βρίσκεται παράνομα στη χώρα και των αγνώστων συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Φθινοπωρινός ο καιρός και σήμερα με ενισχυμένους βοριάδες - Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο


Κατάρρευση γέφυρας σε προβλήτα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί


Οι ΗΠΑ... επικύρηξαν το ρωσικό μπλογκ Rybar: 10 εκατ. δολάρια σε οποίον δώσει πληροφορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr