Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες στην υπόθεση θανάτου των τριών βρεφών - Τι λένε οι γιατροί

Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες στην υπόθεση θανάτου των τριών βρεφών - Τι λένε οι γιατροί

«Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία», λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας - «Ποτέ δεν το περίμενα», καταθέτει με θλίψη η μητέρα του 15 μηνών βρέφους

baby-arthrou
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών μωρών, τα οποία έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην Αμαλιάδα.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, μίλησε και εκπρόσωπος του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, για τον μυστηριώδη θάνατο του πρώτου παιδιού της νεαρής μητέρας, Ειρήνης Μουρτζούκου.

«Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθισται δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά. Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο ”Καραμανδάνειο”. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά», αναφέρουν στο «Τούνελ».

Δεκατρείς μέρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, η μητέρα κάλεσε εσπευσμένα το ΕΚΑΒ, γιατί διαπίστωσε ότι το μωρό της ενώ κοιμόταν στην κούνια, δεν ανέπνεε.

Κλείσιμο
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαΐας στις 19 Ιουνίου του 2022. Οι γιατροί που παρέλαβαν το βρέφος διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό και ότι δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα. Για 20 λεπτά του έκαναν ΚΑΡΠΑ, με ενέσεις αδρεναλίνης και οξυγόνο αλλά δυστυχώς το παιδί δεν επανήλθε και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στην έγγραφη αναφορά του για το συμβάν, ο εφημερεύον γιατρός σημείωσε εκτός των άλλων ότι το νεκρό βρέφος δεν έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Η οικογένεια και οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να δώσουν απαντήσεις στο πώς ένα βρέφος λίγων ημερών που βγαίνει υγιέστατο από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, καταλήγει με αιφνίδιο θάνατο.

Τι βρήκε ο παθολογοανατόμος

Ο παθολογοανατόμος που εξέτασε το νεκρό βρέφος εντόπισε μια εικόνα διάμεσης πνευμονίτιδας της παιδικής ηλικίας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο, να επισημάνει ότι από την ιστολογική εξέταση δεν βρήκε τίποτε παθολογικό στο παιδί που να προκάλεσε το θάνατο, ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές.

To παιδί ήταν νεκρό, λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού μίλησε στο «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο όταν έφτασε το μόλις δεκαπέντε μηνών παιδί – τον Αύγουστο του 2024.

«Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», λέει χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ίδια, προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά δεν καταφέραν να κάνουν κάτι.

Σε απάντηση στα όσα λένε οι συγγενείς του παιδιού ότι δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο τόνισε ότι υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά η διοικήτρια απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό.

«Ποτέ δεν το περίμενα», λέει η μητέρα του 15 μηνών βρέφους

Σε μία κατάθεση ψυχής, η μάνα που έχασε το δεκαπέντε μηνών αγγελούδι της, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για το Γολγοθά της αλλά και για την καλύτερή της φίλη, που ήταν παρούσα στο τραγικό συμβάν. Άσχημο παιχνίδι της μοίρας αποτελεί το γεγονός πως τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε χάσει και η ίδια αιφνίδια και τα δυο μικρά παιδιά της.

«Πώς να το εξηγήσω τώρα εγώ αυτό; Μετά από την καλύτερη μου φίλη, δυστυχώς χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα και μου πήρε τον άγγελό μου. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αλλά εκείνη παλεύει ακόμα και τώρα να πάρει απαντήσεις για τα παιδιά της. Δεν αντέχεται όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

«Σίγουρα είναι λάθος γιατρού»

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» για τις ομοιότητες, που παρουσιάζουν οι υποθέσεις αλλά και για το πώς το εξηγεί η ίδια όλο αυτό, απάντησε:

«Εγώ είπα πως φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου. Γιατί το παιδί ήταν μια χαρά υγιέστατο, με τα εμβόλια του και μόλις το πήγα στο νοσοκομείο που δεν είχε καλή αναπνοή, μετά από ούτε μισή ώρα, το παιδί μου βγήκε νεκρό. Σίγουρα είναι λάθος γιατρού».

«Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί»

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της, είπε:

«Έχω βάλει δικηγόρο, η οποία μου είπε να πάω στο Τμήμα να κάνω μήνυση κατά του νοσοκομείου της Αμαλιάδας και από εκεί και πέρα, θα αναλάβει η ίδια για να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τα αποτελέσματα του παιδιού μου. Δεν το αφήνω έτσι εγώ, θα το προχωρήσω. Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί έφυγε».

Περιέγραψε τι συνέβη κατά τις επίμαχες ώρες του τραγικού συμβάντος, αλλά και για το ποια ήταν η αντίδραση του πατέρα του παιδιού.

«Στις 10:30 το παιδί έφαγε και το συμβάν έγινε στις 13:05. Εκείνη την ώρα ήταν δίπλα στο παιδί η Ειρήνη, η οποία αντιλήφθηκε πρώτη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αναπνοή του. Ο πατέρας του παιδιού ήρθε στο νοσοκομείο, γιατί τον ενημερώσαμε. Φώναζε στους γιατρούς γιατί έγινε, πώς έγινε. Ψάχνει κι αυτός να δει από τι έφυγε το παιδί του».


Ειδήσεις σήμερα:

Νοίκιασε γραφεία ο Κασσελάκης για να στεγάσει τους εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του


Θρίλερ στη Χαλκιδική: Βρέθηκαν οστά σε χωράφι κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε 41χρονος πριν από 2 χρόνια


«Παραλήρημα» Τραμπ στην Πενσιλβάνια: Μιλούσε 12 ολόκληρα λεπτά για τα... γεννητικά όργανα του θρύλου του γκολφ, Άρνολντ Πάλμερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης