Χανιά: Επέστρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολείο με το κρούσμα νορβηγικής ψώρας

Σε όλο το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου είχε συνταγογραφηθεί προληπτική αγωγή με χημειοπροφύλαξη

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές του 3ου ειδικού δημοτικού σχολείου στα Χανιά, το οποίο έκλεισε την περασμένη Πέμπτη ύστερα από την εμφάνιση σε μαθητή κρούσματος νορβηγικής ψώρας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, το σχολείο έκλεισε και «άμεσα έγινε σχολαστική καθαριότητα από τις καθαρίστριες του δήμου Χανίων ενώ στη συνέχεια έγινε απολύμανση από συνεργείο εργολάβου» όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ούτε για δεύτερο άτομο που να έχει αναφέρει συμπτώματα ενώ το κρούσμα το παιδιού σχετίζεται με το οικογενειακό του περιβάλλον.

Προληπτική αγωγή

Σε όλο το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου, συνταγογραφήθηκε προληπτική αγωγή με χημειοπροφύλαξη, μέσα από ένα φαρμακευτικό σκεύασμα (χάπι) το οποίο πρέπει να λάβουν είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι, προκειμένου να μην εγκατασταθεί το συγκεκριμένο παράσιτο στο δέρμα τους.

Την ίδια ώρα, το κρούσμα αντιμετωπίζεται με συστηματική αγωγή και ιατρική περίθλαψη και θα παραμείνει εκτός σχολείου μέχρι την πλήρη ίαση.

Ακόμα, λόγω του ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν και σε άλλα σχολεία, δόθηκε σύσταση για προληπτική αγωγή με λοσιόν και στο προσωπικό άλλων ειδικών σχολείων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Σκηνικό κουρελού» με 10 Κοινοβουλευτικές Ομάδες στη Βουλή - Τι παίζει με εκλογικό νόμο και όριο 4-5%

Νουνού Μαρτίνου: Από το παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, τιμονιέρισσα ενός στόλου με 300 βαπόρια

Η τραγική ιστορία της Σιρέλ Γκολάν που συγκλονίζει το Ισραήλ: Γλίτωσε τη σφαγή της Χαμάς, αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr