Κάρπαθος: Εντοπίστηκαν 86 μετανάστες και συνελήφθησαν οι έξι διακινητές τους μετά από καταδίωξη

Το Λιμενικό, με τη συνδρομή στελεχών της αστυνομίας, έκανε έρευνες και εντόπισε τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στον σταθμό Διαφανίου – Οι διακινητές προσπαθούσαν να φύγουν με ιστιοφόρο

Επιχείρηση για τον εντοπισμό 86 μεταναστών (75 άνδρες, 9 γυναίκες και 2 ανήλικοι) στην περιοχή Διαφάνι οργάνωσε η Λιμενική Αρχή της Καρπάθου, που ενεργοποίησε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και κατόπιν ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛΑΣ.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Λιμενικό Σταθμό Διαφανίου.

Στη συνέχεια διενεργήθηκαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ) όπου εντοπίστηκε και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε ένα ύποπτο ιστιοφόρο με επιβαίνοντες δύο άτομα, υπηκόους Τουρκίας, που είχαν στην κατοχή τους 5 πλαστά διαβατήρια. Στη συνέχεια εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ιστιοφόρο με τέσσερις επιβαίνοντες (2 υπήκοοι Λευκορωσίας, 1 υπήκοος Ιράν και 1 υπήκοος Τουρκίας-Γεωργίας).



Το Λιμεναρχείο Καρπάθου, που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνέλαβε τα έξι άτομα ως διακινητές των 86 μεταναστών για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του 216 Π.Κ.. Τα δύο (02) Ι/Φ κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή, ως μέσα διακίνησης. Η ΔΑΠΘΑΣ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καρπάθου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.





Ειδήσεις σήμερα:


Την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών της ζητά η Όλγα Κεφαλογιάννη

Αυτά είναι τα γραφεία που νοίκιασε ο Κασσελάκης για τους εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του

«Έγραψαν αναπηρικό αμαξίδιο που δεν χρειάζομαι» - Ασθενής καταγγέλλει πως «φόρτωσαν» το ΑΜΚΑ της €13.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr