Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό θρίλερ του Tim Weaver «Κυνηγώντας τους νεκρούς»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συναρπαστικό θρίλερ του Tim Weaver «Κυνηγώντας τους νεκρούς»

Ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και σε εκείνο των νεκρών, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναζητά την αλήθεια για το τι συνέβη σε ένα εξαφανισμένο πρόσωπο. Μόνο που η περιπέτεια ως τη λύση του αινίγματος αποδεικνύεται θανάσιμα επικίνδυνη για τον ίδιο τον ερευνητή

27_10-book-XRWMA
Η ιδέα ότι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν νεκρό, θα ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει τη σαγήνη που ασκεί το μπεστ-σέλερ του Tim Weaver «Κυνηγώντας τους νεκρούς». Επιπλέον, εκτός από την πρωτοτυπία του θέματος, ο αναγνώστης παρασύρεται από το εκπληκτικό στιλ γραφής του Weaver, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τις δεξιότητες που απέκτησε στην προηγούμενη φάση της σταδιοδρομίας του. Προτού αφοσιωθεί στη συγγραφή αστυνομικών περιπετειών και την παραγωγή μιας σειράς από βιβλία που κυκλοφόρησαν σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ο Tim Weaver υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι προκειμένου να αφηγηθεί την υπόθεση του «Κυνηγώντας τους νεκρούς», ο Weaver υιοθετεί το στακάτο, κοφτό και ευθύβολο ύφος γραφής ενός ρεπόρτερ, ο οποίος καλείται να αποτυπώσει μια ολόκληρη ιστορία με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια και παραστατικότητα.

Πρωταγωνιστής είναι ο Ντέιβιντ Ρέικερ, ο οποίος έχει ως επαγγελματική ιδιότητα την ανεύρεση χαμένων ανθρώπων. Σχεδόν αμέσως μετά από μια προσωπική τραγική απώλεια, ο Ρέικερ δέχεται την πιο παράξενη ανάθεση υπόθεσης που άκουσε ποτέ: Μια γυναίκα, η Μέρι Τάουν, πιστεύει πως είδε μπροστά της, ολοζώντανο, τον γιο της, τον Άλεξ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από έξι χρόνια, αλλά ενεπλάκη σε ένα τροχαίο δυστύχημα όπου και έχασε τη ζωή του. Ο Ρέικερ αρχικά προσπαθεί να αποφύγει την ανάμιξή του στην υπόθεση, θεωρώντας ότι η Τάουν έχει παραφρονήσει από τη αβάσταχτη οδύνη για το χαμό του γιού της. Εν τέλει όμως πείθεται -κάτι που θα αποδειχθεί ένα επώδυνο σφάλμα.

Στη διάρκεια της έρευνάς του, ο Ντέιβιντ Ρέικερ θα ανακαλύψει μια άβυσσο τρόμου και κρυμμένων μυστικών, μιας και η ζωή του υποτιθέμενου νεκρού Άλεξ δεν ήταν καθόλου αυτή που φαινόταν. Ως την τελευταία σελίδα του βιβλίου, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλην, σε ένα κρεσέντο αγωνίας που επιβεβαιώνει ότι ο θάνατος, ενίοτε, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Αυτή την Κυριακή το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα «Κυνηγώντας τους νεκρούς» του Tim Weaver είναι στο ΘΕΜΑ.

27_10-book-IN-ARTICLE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης