Σε κλίμα συγκίνησης η ετήσια συνάντηση κατοίκων του κατεχόμενου χωριού Σύσκληπος στη βόρεια Κύπρο

Σε κλίμα συγκίνησης η ετήσια συνάντηση κατοίκων του κατεχόμενου χωριού Σύσκληπος στη βόρεια Κύπρο

Με τη στήριξη του Τζον Χριστοδούλου - Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με ζωντανή μουσική από τους Αδελφούς Τσαχουρίδη

arthrou-katexomena
Μια βαθιά συγκινητική εκδήλωση άνω των 500 ατόμων, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ήταν η ετήσια συνάντηση των κατοίκων του κατεχόμενου χωριού Σύσκληπος, στο Κτήμα Κουσιούμη, στη Λευκωσία. Η εκδήλωση ξεπέρασε τα όρια μιας απλής επανασύνδεσης, αφού μετατράπηκε σε μια ζωντανή γιορτή της κοινότητας, της φιλίας και της κοινής κληρονομιάς.

Η εκδήλωση έγινε δυνατή χάρη στη σταθερή στήριξη του Κύπριου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, Τζον Χριστοδούλου, του οποίου η συνεχής δέσμευση για την ενδυνάμωση των κοινοτήτων και τη διατήρηση των δεσμών τους ήταν εμφανής. Πέρα από τη συνολική στήριξή του στην εκδήλωση, ο Τζον Χριστοδούλου προσέφερε σημαντικά δώρα για την κλήρωση του λαχείου της κοινότητας, όπως διαμονές στα επιφανή ξενοδοχεία του στο Λονδίνο και δείπνα.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, όπως η Πρέσβης των Η.Π.Α. Α.Ε. Julie Fisher, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Επίσκοπος Κυρηνείας Χρυσόστομος και ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, Εξοχότατος Κορνήλιος Κορνηλίου, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Στην ομιλία του, ο Πρέσβης Κορνηλίου εξήρε το διαχρονικό και σθεναρό έργο του Τζον Χριστοδούλου, χαρακτηρίζοντας τη συνεισφορά του στην Κύπρο ως πολυδιάστατη και με έντονο αποτύπωμα.

Όπως δήλωσε ο Τζον Χριστοδούλου: «Είμαι εδώ σήμερα γιατί στηρίζω δυναμικά τη σύνδεση με τις ρίζες μας, την κληρονομιά μας, την πατρίδα μας και τα κατεχόμενα χωριά μας. Και, δεν ξεχνώ». Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνει από την κοινότητα, την οικογένειά του και την ομάδα του.
Ο Κοινοτάρχης της κοινότητας, Ανδρέας Χατζηθωμάς, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζον Χριστοδούλου για τη διαρκή του στήριξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε ευχαριστούμε που δεν μας ξέχασες ποτέ».

Κλείσιμο
Ως ένδειξη της εκτίμησης του, ο διάσημος ζωγράφος Ανδρέας Λαδόματος δώρισε στον Τζον Χριστοδούλου ένα εντυπωσιακό πίνακα του χωριού Σύσκληπος, ειδικά δημιουργημένο για την περίσταση, πράξη που συμβολίζει τη βαθιά σύνδεση της κοινότητας με τον ευεργέτη της.

katexomena__5_


Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με ζωντανή μουσική από τους Αδελφούς Τσαχουρίδη και την 8μελή ορχήστρα τους, ενώ η έκθεση φωτογραφίας ανέδειξε την ιστορία και τις αναμνήσεις του Σύσκληπου, υπενθυμίζοντας σε όλους τη βαθιά ριζωμένη σύνδεση τους με τη γη που αγαπούν.

katexomena__1_
katexomena__4_
katexomena__2_
katexomena__3_

Ειδήσεις σήμερα:

O Ομπάμα ραπάρει στίχους του «Lose Yourself» μπροστά στον Eminem σε συγκέντρωση της Χάρις - Δείτε βίντεο

Μία στις τρεις αποβολές μαθητών για χρήση κινητών στα σχολεία είναι στην Αττική

Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης