Ψηφιακή καινοτομία: κλειδί για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Ψηφιακή καινοτομία: κλειδί για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Η COSMOTE σε συνεργασία με την Telekom διοργάνωσαν τη διημερίδα Digital Innovation Days με στόχο να αναδειχθούν οι πρωτοποριακές λύσεις και τα καινοτόμα εργαλεία που μπορούν να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις του τραπεζικού, του ασφαλιστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου.

kedriki_COSMOTE_Digital_Innovation_Days_by_T

Sponsored content

Η ψηφιακή καινοτομία έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής, γεγονός που καθημερινά δημιουργεί νέες προκλήσεις, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο. Αναπόφευκτα λοιπόν, δημιουργείται η ανάγκη για κάθε επιχείρηση που θέλει να συμβαδίζει με τη νέα εποχή, να ενσωματώνει στη λειτουργία της τα σύγχρονα μέσα που θα της δώσουν την ευκαιρία να αναπτυχθεί. H COSMOTE, μέλος του ομίλου Telekom, ενός από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, καταφέρνει με τις δράσεις της να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού τοπίου. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιήθηκε η διημερίδα Digital Innovation Days, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και είχε στον πυρήνα της την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

GNAF0120

Η κεντρική θεματική των Digital Innovation Days ήταν η ανάδειξη των πρωτοποριακών εργαλείων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, με έμφαση στον τραπεζικό, τον ασφαλιστικό και τον ξενοδοχειακό κλάδο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια σημειώνουν μεγάλη ανάπτυξη.
Η παρουσίαση όλων των καινοτόμων επιλογών έγινε από ειδικούς προσκεκλημένους, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους σκέψεις, γνώσεις και τεχνογνωσία για τα βήματα που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και συνακόλουθα, στην πρωτοπορία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

GNA_3942

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, συζητήθηκαν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στην ψηφιακή τραπεζική, το fintech και την κυβερνοασφάλεια, καθώς οι τρεις αυτοί τομείς συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη της COSMOTE, της Telekom, και εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό χρησιμοποίησαν καθημερινά παραδείγματα ασφάλειας και λειτουργίας των τραπεζικών ιδρυμάτων, ένα κρίσιμο ζήτημα που όπως είναι φυσικό απασχολεί και τους ίδιους τους πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ψηφιακές λύσεις όπως το δίκτυο SD-WAN, το γνωστό σε όλους Cloud, οι ευέλικτες Collaboration Platforms και πολλά εργαλεία ακόμη, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι κάθε εταιρείας που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας και της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας. Η χρήση τους παρέχει βελτιωμένη απόδοση, ασφάλεια και ευελιξία στις τραπεζικές λειτουργίες και καθιστά δυνατή την ορθή διαχείριση δεδομένων και την ταχεία ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών.

GNA_2622

Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο και στις καινοτομίες που μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση, όπως είναι η ανάγκη για ασφαλή συνδεσιμότητα με υπερ-υψηλές ταχύτητες μέσω τεχνολογιών, όπως το Wi-Fi 7, το 5G SA, τα Campus Networks και το Fiber-to-the-Room. Πρόκειται για τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθώς επιτρέπουν την ταχύτερη και ασφαλέστερη δικτύωση, ενισχύουν την εμπειρία των επισκεπτών και μειώνουν το λειτουργικό κόστος.

GNA_3964

Παράλληλα, σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των επιχειρήσεων φιλοξενίας είναι και η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) η οποία μπορεί να ενισχύσει τη βιωσιμότητά τους, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, ανταποκρινόμενες στο παγκόσμιο κάλεσμα για προστασία του πλανήτη και της εξορθολογισμένης διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης Digital Innovation Days επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της COSMOTE η οποία σε συνεργασία με την Telekom, έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος υποστηρικτής καινοτόμων πρωτοβουλιών και τεχνολογικών λύσεων για κάθε επιχειρηματικό κλάδο. Κινητήριος δύναμη παραμένει το όραμα για μια Ελλάδα πλήρως συνδεδεμένη και ενταγμένη στη νέα ψηφιακή εποχή.

GNA_3099
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης