Δείτε βίντεο από τη δοκιμαστική πτήση του F-16 της Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς» στη Θεσσαλονίκη

Στο κόκπιτ του μαχητικού αεροσκάφους βρέθηκαν ο σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου με τον σμηναγό Χρήστο - Πάρη Χαρίτο

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του F-16 της Ομάδας Επιδείξεων ΖΕΥΣ στη Θεσσαλονίκη.

Στο κόκπιτ του μαχητικού αεροσκάφους που εκτέλεσε την επίδειξη της ελληνικής F-16 Demo Team βρέθηκε ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου.

Δείτε βίντεο:



Ο ίδιος μαζί με τον σμηναγό (Ι) Χρήστο - Πάρη Χαρίτο ήταν οι ιπτάμενοι επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στην τρέχουσα σύνθεσή της.

Ο σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+ και από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα «Αστέρι». Πρόκειται για μια από τις Μοίρες που εξοπλίζεται με εκσυγχρονισμενα F-16 Viper.

O σμηναγός Σωτηρίου έχει περισσότερες από 1800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1500 είναι σε αεροσκάφη F-16. Για τις ανάγκες της σημερινής δοκιμαστικής πτήσης, όπως και της πτήσης επίδειξης που θα εκτελέσει πάνω από τη Θεσσαλονίκη, ο χειριστής F-16 αναμένεται να απογειωθεί από τη Λάρισα.


Ειδήσεις σήμερα:

Πού στόχευαν οι τρομοκράτες που χτύπησαν την αμυντική βιομηχανία στην Άγκυρα - Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK ως αντίποινα

Θρίλερ με τον θάνατο των βρεφών Αμαλιάδα: Ανοίγουν τους φακέλους αναζητώντας απαντήσεις

Ο «τυφώνας Ραφίνια» παρέσυρε τη Μπάγερν - Εκτός έδρας θρίαμβοι για Λίβερπουλ, Λιλ, Φέγενορντ - Δείτε τα 24 γκολ της βραδιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr