Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα η γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου-Χιλιάδες πιστοί στην Δοξολογία

Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα η γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου-Χιλιάδες πιστοί στην Δοξολογία

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και πολίτες της Θεσσαλονίκης δίνουν το «παρών» στον Άγιο Δημήτριο

arthrou-thessaloniki
Πλήθος πιστών συνέρευσε από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την μεγάλη εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Στον Ιερό Ναό και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις για την διπλή γιορτή της πόλης.

Μετά από το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ακολούθησε η Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλόθεου.

Το παρόν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, παρόντες είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρεντι Μπελερης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και γ.γ. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και άλλοι.

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και μαζί την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Αυτή τη μέρα, όλοι οι Έλληνες, με πίστη στις διαχρονικές αξίες της μακραίωνης ιστορίας μας, τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Η μνήμη τους είναι πηγή έμπνευσης και περηφάνιας. Χρόνια πολλά», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δηλώσεις Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

«Σήμερα γιορτάζει η Θεσσαλονίκη αλλά γιορτάζει και η πατρίδα μας. Με τους αγώνες του 1912 - 1913 μεγάλωσε η Ελλάδα και με την ενσωμάτωση της Θράκης η χώρα πήρε τη σημερινή της μορφή. Εκείνοι που πολέμησαν με τις θυσίες και το αίμα τους, μας κληροδότησαν ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, την ελευθερία μας», είπε ο κ. Γκιουλέκας. 

Δηλώσεις Κωνσταντίνου Γκιουλέκα για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

«Σήμερα τιμάμε αυτούς που έδωσαν την ελευθερία στον τόπο μας. Δυναμώνουμε τη φωνή της πατρίδας απέναντι σε εκείνους που πρέπει να την ακούσουν και παράλληλα κάνουμε πιο δυνατή την παρουσία μας συνεχίζοντας αποφασιστικά στον δρόμο που κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης. 

Δηλώσεις Σταύρου Καλαφάτη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

«Χρόνια πολλά στους Θεσσαλονικείς. Να ευχηθούμε από την καρδιά μας αυτή η πόλη να γίνει μία αντάξια συμπρωτεύουσα όπως λέει και η λέξη. Να είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να πραγματοποιηθούν τα έργα που καθυστέρησαν δεκαετίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Δηλώσεις Στέφανου Κασσελάκη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

«Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Είναι πολύτιμα τα διδάγματα αυτών των ημερών, για όλους τους Έλληνες: για την ελευθερία, την ειρήνη, τη ζωή και τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Φάμελλος. 

Δηλώσεις Σωκράτη Φάμελλου για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

«Μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος, πρότυπο ανδρείας και πίστης στον Χριστό. Σαν σήμερα ο ένδοξος ηρωικός ελληνικός στρατός -θαύμα του Αγίου Δημητρίου ήταν- μπήκε στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσε», είπε ο Δημήτρης Νατσιός. 

Δηλώσεις Δημήτρη Νατσιού για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

Άφιξη Στέφανου Κασσελάκη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

Σημειώνεται ότι οι δρόμοι περιμετρικά του ναού έχουν κλείσει για όλα τα οχήματα και βρίσκονται σε ισχύει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

thessaloniki__1_
thessaloniki__13_
thessaloniki__12_
thessaloniki__11_
thessaloniki__10_
thessaloniki__9_
thessaloniki__8_
thessaloniki__7_
thessaloniki__6_
thessaloniki__5_
thessaloniki__4_
thessaloniki__3_
thessaloniki__2_
Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Τι σημαίνει: Η κίνηση ουσίας προς τις ΗΠΑ και το «μήνυμα» που έλαβε η Τεχεράνη

Κοτταρίδη για τον… χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η θεωρία έχει καταρριφθεί με ακλόνητα επιχειρήματα από τους επιστήμονες

Το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στο Ιράν πριν την επίθεση και προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην απαντήσει, αποκαλύπτει το Axios
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης