«Υπερήφανος ως Έλληνας και Μακεδόνας» δηλώνει ο κυβερνήτης του F-16 από την ομάδα ΖΕΥΣ - Βίντεο

«Υπερήφανος ως Έλληνας και Μακεδόνας» δηλώνει ο κυβερνήτης του F-16 από την ομάδα ΖΕΥΣ - Βίντεο

«Για μας κάθε επίδειξη δεν είναι θέμα δεξιοτήτων αλλά έχει να κάνει με την υπενθύμιση των αξιών που έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε» ανέφερε - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν» ήταν το μήνυμά του που συγκίνησε την Ελλάδα

sotiriou-m
Για τα συναισθήματα του αλλά και το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων του στην Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο σμηναγός του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» Γιώργος Σωτηρίου ο οποίος απευθύνθηκε σήμερα σε όλους του Έλληνες με τον στίχο του Κωστή Παλαμά «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν».

Eρωτηθείς για το πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί την Πολεμική Aεροπορία αλλά και την ομάδα Ζεύς στη Θεσσαλονίκη σε αυτή τη σημαντική και ιστορική επέτειο ο Έλληνας αξιωματικός απάντησε:

«Για μένα ειδικά όντας Μακεδόνας είναι βαθύτατη τιμή ότι εκπροσωπώ την ελληνική αεροπορία. Για μας κάθε επίδειξη δεν είναι θέμα δεξιοτήτων αλλά έχει να κάνει με την υπενθύμιση των αξιών που έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε».

Δείτε τις δηλώσεις του

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d57nik1l9by9)
Κλείσιμο


Το μήνυμά του στην παρέλαση

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας συγκίνηση στη χώρα, συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d57eugyggyb5)
 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d57esfqkw821)
 

Ο διάλογος Σμηναγού και Σακελλαροπούλου

ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ:

Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην Πατρίδα προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ:Κύριε Σμηναγέ,

Τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται.

Χρόνια Πολλά!
pilotos__3_
pilotos__4_
pilotos__1_
 

To ποίημα του Κωστή Παλαμά

Στίχους του Κωστή Παλαμά επικαλέστηκε ο Σμηναγός Σωτηρίου κατά το μήνυμά του μέσα από το F-16.

Το ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».

Αναλυτικά αναφέρει συγκεκριμένη στροφή:

Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας
μονάχα, όχι. Χρωστάτε
και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκης πέταξε και πάλι η Ομάδα Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τους ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες και έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ ήταν ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου.

Ο πιλότος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1.800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.


Όλες οι ειδήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Περιστέρι

Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Κωνσταντινούπολη

Φλώρινα: Ελεύθερος ο 53χρονος ξενοδόχος - Συνεχίζεται η έρευνα με εντολή εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης