Ευλογιά αιγοπροβάτων: 133 εστίες και 24.064 θανατώσεις ζώων
Μετά το πέρας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, στις 31 Οκτωβρίου, πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η επανεξέταση της κατάστασης και η άρση περιορισμών σε περιοχές που δεν υπάρχουν κρούσματα
Σε 27 ανέρχονται τα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα, έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, υπάρχουν υποψίες για πέντε κρούσματα, καθώς και δύο επιβεβαιωμένες μολύνσεις, σε Πυργετό Λάρισας και Κεραμίδι Μαγνησίας.
Με βάση τα στοιχεία, συνολικά έχουν εντοπιστεί 133 εστίες και έχουν γίνει 24.064 θανατώσεις, ενώ οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ουσιαστικά τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν από εδώ και πέρα.
Μετά το πέρας του 10ημέρου εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, στις 31 Οκτωβρίου, πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η επανεξέταση της κατάστασης και η άρση περιορισμών σε περιοχές που δεν υπάρχουν κρούσματα.
Πώς να επωφεληθούμε από τα Νοσοκομειακά Προγράμματα Μακράς Διάρκειας της Groupama Ασφαλιστικής, που προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη και πρόσβαση σε πληθώρα νοσοκομείων και κλινικών.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.