Θεόδωρος Κασσελάκης: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η φορολογική εκκρεμότητα των 11,1 εκατ. ευρώ για την offshore του

Θεόδωρος Κασσελάκης: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η φορολογική εκκρεμότητα των 11,1 εκατ. ευρώ για την offshore του

Από το 2004 έως σήμερα, ο πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκκρεμότητα που αφορά στον φόρο εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για βίλα στην Εκάλη που είχε αγοράσει μέσω offshore

Θεόδωρος Κασσελάκης: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η φορολογική εκκρεμότητα των 11,1 εκατ. ευρώ για την offshore του
Ο Θεόδωρος Κασσελάκης πατέρας του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη, σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέσω των δικηγόρων του, προέβαλε νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να μην πληρώσει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ οι οποίοι μαζί με τις προσαυξήσεις 20 ετών, ξεπερνούν τα 11,1 εκατ. ευρώ.

Θεόδωρος Κασσελάκης: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η φορολογική εκκρεμότητα των 11,1 εκατ. ευρώ για την offshore του
Ο Θόδωρος Κασσελάκης (δεξιά) έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του ΣτΕ για την υπόθεσή του


Στον Θεόδωρο Κασσελάκη έχουν καταλογιστεί φόροι εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για διώροφη βίλα  στην Εκάλη, ιδιοκτήτης της οποίας εμφανιζόταν offshore εταιρεία αλλά, όπως αποκαλύφθηκε από τις κρατικές ελεγκτικές φορολογικές αρχές, μέτοχός της κατά 50% είναι ο ίδιος και κατά 50% η σύζυγός του Ευαγγελία Κασσελάκη.

Προσπάθησε να μην καταβάλλει το επίμαχο πρόστιμο

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσπαθεί με κάθε δικονομικό τρόπο να μην καταβληθεί το επίμαχο ποσό το οποίο έχει καταλογίσει σε βάρος του η Δ.Ο.Υ. Πειραιά. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο ο Θεόδωρος Κασσελάκης έχει χάσει τις δικαστικές μάχες.

Ενδεικτικά, το Εφετείο (την αναίρεση της απόφασης του οποίου ζητάει ο κ. Κασσελακης από το ΣτΕ) έχει επισημάνει ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης «έχει υπογράψει και αποδεχθεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, τα πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τους επιβληθέντες φόρους εισοδήματος σε βάρος της υπεράκτιας εταιρείας».

Σε άλλο σημείο οι εφέτες αναφέρουν, ότι ο πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας «Oswego» στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου…».

Η υπόθεση συζητήθηκε στο ΣΤ’ τμήμα του ΣτΕ

Τελικά, μετά από αναβολή η υπόθεσή του συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Βαρβάρα Ραυτοπούλου.

Προηγούμενα, στην εκπνοή του περασμένου Απριλίου το ίδιο Τμήμα με πρόεδρο όμως την τότε αντιπρόεδρο και στην συνέχεια πρόεδρο του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, εξέδωσε απόφαση με την οποία αρνήθηκε προσωρινά να ικανοποιήσει το αίτημα του Θεόδωρου Κασσελάκη να μην καταβάλει το ποσό των φόρων που του έχει καταλογιστεί.

Ωστόσο λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία διάταξης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), η υπόθεση παραπέμφθηκε στην 7μελη σύνθεση και σήμερα συζητήθηκε.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ο Θεόδωρος Κασσελάκης μέσω των δικηγόρων του Χαράλαμπου Πελέκη και Διονύση Φιλίππου υποστήριξε ότι η οφσόρ εταιρεία δεν έχει διαλυθεί παρότι στην Ελλάδα έχει αδρανοποιηθεί και οι φόροι που έχουν καταλογιστεί πρέπει να καταβληθούν από την λιβεριανή offshore η οποία είναι ενεργή και όχι από τον ίδιο.

Παρ΄ όλα αυτά, η κυρία Ραφτοπούλου επισήμανε ότι «για ότι σε περίπτωση που μια αλλοδαπή επιχείρηση έχει ως μοναδικό αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτου κυριότητας της, την οποία εν συνεχεία μεταβιβάζει νομίμως με αποτέλεσμα να εκλείπει κάθε αντικείμενο δραστηριότητά της, ενώ δεν ευρίσκεται πλέον στη δηλωμένη στην Ελλάδα έδρα της, η διακοπή αυτή της δραστηριότητάς της, η οποία μάλιστα είναι οριστική, ισοδυναμεί με λύση της επιχείρησης αυτής κατά την έννοια των φορολογικών διατάξεων».

Μάλιστα, εισηγήτρια ανέφερε ότι «η ερμηνεία αυτή είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας και της στενής ερμηνείας των φορολογικών διατάξεων, καθώς υπό την αντίθετη ερμηνευτική εκδοχή θα παρέχεται στα πρόσωπα τα οποία διοικούν και εκπροσωπούν τις αλλοδαπές, επιχειρήσεις και οργανισμούς η ευκαιρία να μεθοδεύουν την απαλλαγή τους από την ευθύνη τους για τις φορολογικές υποχρεώσεις αυτών των επιχειρήσεων και οργανισμών έναντι του Δημοσίου απλώς με την παύση της υποκείμενης σε φόρο οικονομικής δραστηριότητάς τους».

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του Θεόδωρου Κασσελάκη

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Θεόδωρου Κασσελάκη υποστήριξαν ότι η offshore εταιρεία είναι ενεργή, δραστήρια και δεν προκύπτει από πουθενά η λύση της. Σε άλλο σημείο ανέφεραν ότι η παύση της δραστηριότητας offshore στην Ελλάδα δεν μπορεί να εκληφθεί ως διάλυσή της.

Παράλληλα, οι δικηγόροι προκειμένου να αναδείξουν ότι η offshore εταιρεία είναι ενεργή επικαλέστηκαν νομοθετικές διατάξεις της Εμπορικής νομοθεσίας.

Η αναφορά αυτή των δικηγόρων προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Γράβαρη, ο οποίος υπενθύμισε στους δυο δικηγόρους, ότι το φορολογικό Δίκαιο έχει δική του αυτοτέλεια και δεν μπορεί να παραλληλιστεί με το Εμπορικό Δίκαιο ή να αντληθούν από αυτό επιχειρήματα και πρέπει να προβούν σε ειδική στόχευση στο φορολογικό δίκαιο.

Παράλληλα, οι δυο δικηγόροι τόνισαν ότι με τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων έχει παραβιαστεί η συνταγματική προστασία της επιχειρηματικής ελευθερίας και οι αποφάσεις τους είναι αντίθετες στην διάκριση των εξουσιών.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Η 20χρονη διαδρομή της βίλας

Τον Μάιο του 2004 και τον Μάιο του 2008 η Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιώς εξέδωσε ταμειακή βεβαίωση σε βάρος του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον κάλεσε «να καταβάλει το συνολικό ποσό των 3.418.002,29 ευρώ, που αντιστοιχεί σε φόρο εισοδήματος και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που βεβαιώθηκαν σε βάρος της αλλοδαπής εταιρείας «Oswego Estates Limited», πλέον προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 598.267,24 ευρώ».

Προηγούμενα, στις 2.4.1987 είχε συσταθεί στη Μονροβία της Λιβερίας, κατά το δίκαιο της Λιβερίας, η εταιρεία «Oswego Estates Limited». Τον Μάιο του 1988 η εν λόγω εταιρεία αγόρασε το ακίνητο, επί των οδών Πανός 2 και Τερψιχόρης στην Εκάλη, αποτελούμενο από διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2.905 τ.μ. Στην συνέχεια, υπέβαλε δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη …) και αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου.

Αντίκλητος της αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα ήταν η Χρυσούλα Βαρσάκη έως τον Ιούλιο 2001 και από τον Αύγουστο 2001 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανιζόταν ο ( αποθανών) δικηγόρος Μιχαήλ Βαρκλαντής, ο οποίος ήταν νομικός παραστάτης και μετέπειτα συνεταίρος του κ. Κασσελάκη στην επιχείρηση ναυτιλιακών χρωμάτων CASCO AEBE που διατηρούσε ο πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, οι δύο συνεταίροι ήλθαν σε αντιδικία, με αποτέλεσμα ο κ. Κασσελάκης να χάσει τον έλεγχο της εταιρείας του, με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. 

Να σημειωθεί ότι σε άλλη δεύτερη ανεξάρτητη οφσορ, την «CASCO PAINTS S.A.» και πάλι της οικογένειας Κασσελάκη, με έδρα τον Παναμά, η κυρία Βαρσάκη, εμφανίζεται ως ταμίας, ενώ πρόεδρος είναι ο πατέρας του Στέφανου Κασελλάκη και γραμματέας η μητέρα του.

Τον Φεβρουάριο του 1994 με ιδιωτικό συμφωνητικό η εταιρεία Oswego εκμίσθωσε το ακίνητο της Εκάλης στον Θεόδωρο Κασσελάκη και τη σύζυγό του Ευαγγελία Κασσελάκη μέχρι τον Απρίλιο του 2002, οπότε το μεταβίβασε στην εταιρεία «Κτηματική Τεχνική Α.Β.Ε.Τ.Ε.» αντί τιμήματος 3.228.173 ευρώ. Στο από 30.4.2002 πωλητήριο συμβόλαιο, αναφερόταν ως συμβαλλόμενος ο αποβιώσας δικηγόρος Μιχαήλ Βαρκλαντής ενεργών για λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας «Oswego», ως πληρεξούσιος αυτής.

Όμως, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), πρώην Σ.Δ.Ο.Ε., διενήργησε έλεγχο για την πώληση αυτή. Σύμφωνα με την ΥΠ.Ε.Ε. η αγοράστρια του ακινήτου «Κτηματική Τεχνική» είχε λάβει από Τράπεζα δάνειο για την πληρωμή του τιμήματος και των εξόδων της πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν εκδοθεί αρχικά 3 επιταγές σε διαταγή της «Oswego», οι οποίες παραδόθηκαν στον Μ. Βαρκλαντή. Στη συνέχεια, αυτές αντικαταστάθηκαν με 19 νέες επιταγές συνολικής αξίας 3.228.173 ευρώ σε διαταγή του Μ. Βαρκλαντή.

Από τις 19 αυτές επιταγές οι 6 κατατέθηκαν συμψηφιστικά σε προσωπικό λογαριασμό του Μ. Βαρκλαντή, ενώ οι υπόλοιπες 13, συνολικής αξίας 2.235.060 ευρώ, παραδόθηκαν στον Θεόδωρο Κασελλάκη.

Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε τους ιδιοκτήτες

Το Μάρτιο του 2002 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησαν έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο του Μ. Βαρκλαντή και κατέσχεσαν διάφορα στοιχεία, που αφορούσαν την εταιρεία «Oswego», μεταξύ αυτών ήταν και το από 12.12.2001 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Θεόδωρου Κασελλακη και του εν λόγω δικηγόρου.

Από τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ότι «πραγματικοί ιδιοκτήτες (beneficial owners) της εταιρείας ήταν οι Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη».

Θεόδωρος Κασσελάκης: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η φορολογική εκκρεμότητα των 11,1 εκατ. ευρώ για την offshore του


Μεταβίβαση από την μια οσφορ στην άλλη

Παράλληλα, σύμφωνα με το κατασχεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό ο Θεόδωρος Κασσελάκης, ως νόμιμος εκπρόσωπος άλλης οφσορ εταιρείας της «CASCO INTERNATIONAL A.B.E.E.» (σ.σ.: με έδρα στην Ελλάδα την Ακτή Μιαούλη …), αναγνώρισε την ύπαρξη οφειλής της εταιρείας προς τον Μ. Βαρκλαντή και δεσμεύθηκε για την εξόφλησή της, δηλώνοντας:

«Δεδομένης της ιδιότητάς μου ως beneficial owner και δη κατά ποσοστό 50% της υπεράκτιας εταιρείας με την επωνυμία «Oswego Estates Limited» της οποίας νόμιμος γενικός πληρεξούσιος είναι ο ίδιος Μ. Βαρκλαντής, δηλώνω ρητά, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα ότι εκχωρώ από τούδε στον Μ. Βαρκλαντή το ισόποσο προς την ανωτέρω οφειλή μέρος από το καταβληθησόμενο τίμημα κατά την επικείμενη αγοραπωλησία, είτε ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας «Oswego Estates Limited» κειμένου επί της οδού Πανός 2 στην Εκάλη Αττικής είτε του συνόλου των μετοχών της ίδιας εταιρείας και συγκεκριμένα μέχρι του ποσού των 36.801.000 δραχμών ή 108.000 ευρώ.

Βεβαιώνω τέλος ότι η ανωτέρω εκχώρηση είναι γνωστή και στη σύζυγό μου Ευαγγελία Κασσελάκη, η οποία είναι beneficial owner της εταιρείας «Oswego Estates Limited» κατά το υπόλοιπο 50% και η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση ως προς τη σύνταξη και υπογραφή του παρόντος».

Στην συνέχεια, η εταιρεία «Oswego» υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, των οικονομικών ετών 1995-2001 για τα μισθώματα που εισέπραξε. Για τις δηλώσεις τις 6ετιας αυτής (1995-2001) επιβλήθηκε επί πλέον φόρος, καθώς στη βίλα είχαν γίνει δύο προσθήκες, όπως προκύπτει από τις σχετικές οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν το 1990 και 1991.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Oswego» στην συνέχεια υπέβαλε αίτηση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τον φόρο εισοδήματος των ετών 1995-2001 και για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 1998-2001.

Μετά από αυτό οριστικοποιήθηκε ο φόρος και οι προσαυξήσεις και βεβαιώθηκαν ταμειακά ποσά σε βάρος της εταιρείας.

Περαιτέρω, η Χρυσούλα Βαρσάκη, η οποία στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της «Oswego» είχε δηλωθεί ως αντίκλητος αυτής στην Ελλάδα, υπέβαλε στη Δ.Ο.Υ. το από 13.4.2004 υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία αυτή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήταν υπάλληλος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον Φεβρουάριο 1994 ο ίδιος της ζήτησε επιτακτικά να ενεργήσει ως πληρεξούσια, αντιπρόσωπος και αντίκλητος της εταιρείας «Oswego», της οποίας αυτός και η σύζυγός του ήσαν μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες».

Ωστόσο, ο Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη τον Μάιο του 2005 κατέθεσαν στη Δ.Ο.Υ. έγγραφό με το οποίο αποποιούνταν  τον Μ. Βαρκλαντή, με τον οποίον οι σχέσεις τους είχαν ήδη διαρραγεί, καθώς ο αποθανών δικηγόρος είχε ήδη υποβάλει μήνυση στον Κασσελάκη κατηγορώντας τον ότι είχε υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ



Σταμάτησε να πληρώνει φόρους

Κατά τα επόμενα οικονομικά έτη 2002-2003 η «Oswego» δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκδόθηκαν σε βάρος της φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκε, φόρος εισοδήματος 101.141 ευρώ (για εισπραχθέντα μισθώματα) και 3.302.809 ευρώ (για υπεραξία από την πώληση του ακινήτου). Αφετέρου, καταλογίστηκε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 2001– 2002 και επιβλήθηκε αντίστοιχα φόρος 11.673 ευρώ και 5.836 ευρώ.

Μετά τις καταλογιστικές πράξεις από την Δ.Ο.Υ. βεβαιώθηκε φόρος εισοδήματος οικονομικών ετών 2002-2003, Φ.Μ.Α.Π. ετών 2001–2002, 3.418.002 ευρώ συνολικά και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 598.267 ευρώ (συνολικά 4.016.269 ευρώ, πλέον των προσαυξήσεων).


Έχασε την μάχη με την Δικαιοσύνη

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας την ανακοπή των πράξεων ταμειακής βεβαίωσης, αλλά το έτος 2011 απορρίφθηκε. Και απορρίφθηκε καθώς το ποσό που του καταλογίσθηκε το έχει αποδεχθεί, «ως νόμιμος εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας, με πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς».

Επιπρόσθετα απορρίφθηκε, καθώς έχει καταστεί συνυπεύθυνος για την καταβολή του ποσού λόγω «της ιδιότητάς του ως παρένθετου προσώπου - πραγματικού ιδιοκτήτη (beneficial owner) της ελεγχόμενης εταιρείας και όχι λόγω της ιδιότητάς του ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας».

Η πρωτόδικη απορριπτική απόφαση, μεταξύ των άλλων, επαναλαμβάνει ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της οφσορ, σύμφωνα και με υπόμνημα της κυρίας Βαρσάκη προς τη Δ.Ο.Υ. (13.4.2004), στο οποίο ανάφερε ότι μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ήταν ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του.

Ακόμη, ο Θεόδωρος Κασσελάκης ζήτησε από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά να αναιρεθεί η πρώτοδικη απόφαση. Όμως, το έτος 2018 οι εφέτες απέρριψαν και πάλι την αίτησή του. Το Εφετείο αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης «έχει υπογράψει και αποδεχθεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, τα πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τους επιβληθέντες φόρους εισοδήματος σε βάρος της υπεράκτιας εταιρείας».

Σε άλλο σημείο οι εφέτες αναφέρουν, ότι ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας «Oswego» στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου…».

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος του εφετειακή απόφαση. Πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της αναίρεσης στο ΣτΕ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφάνθηκε ότι η αίτηση αναίρεσης πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμούς όλους τους λόγους που προέβαλε ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία του άρθρου 115 του Κ.Φ.Ε., κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί από την 5μελη στην 7μελη σύνθεση του ίδιου Τμήματος, προς οριστική κρίση.


Ειδήσεις σήμερα:

Η διήγηση της Σίρλεϊ Μακ Λέιν για τη νύχτα που η Μέριλιν Μονρόε έκανε σεξ και με τα δύο αδέρφια Κένεντι

Σε κόκκινο συναγερμό λόγω καταιγίδας η Βαρκελώνη - Πλημμύρισε το κεντρικό αεροδρόμιο, έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι, δείτε βίντεο


Τρίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Γερμανία - Ο Σολτς προσπαθεί να τα... βρει με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης