Eίναι το οικονομικό δίχτυ που μας προστατεύει από τις πλημμύρες και τις φωτιές αλλά και ένας σημαντικός σύμμαχος για την προσαρμογή μας στις νέες κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οδηγός μαγειρικής ειδικά για νεφροπαθείς
Οδηγός μαγειρικής ειδικά για νεφροπαθείς
Τις 75 συνταγές υπογράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας και συνεργάστηκαν ειδικοί επιστήμονες
Μπορεί μία ασθένεια που δοκιμάζει χιλιάδες συνανθρώπους μας, όπως η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια,να γίνει πιο «εύκολη» και διαχειρίσιμη στην καθημερινότητά της; Μπορεί η διατροφή που την συνοδεύει να μην είναι απλά μία βελτιωμένη εκδοχή της «νοσοκομειακής», αλλά να γίνει αληθινά νόστιμη;
Ναι,απαντούν η διοίκηση, οι γιατροί και τα στελέχη του Ομίλου ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ, με μία δυναμική διαδρομή 20 ετών πολυεπίπεδης εμπειρίας στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου, αλλά και ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Chef Χριστόφορος Πέσκιας, δημιουργώντας μία πρωτότυπη και μοναδική έκδοση.
Ο Mαγειρικός Oδηγός «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν»,που μόλις κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη, περιλαμβάνει 75 τόσο «παλιές» και κλασικές,όσο και σύγχρονες, ξεχωριστές, εκλεπτυσμένες και,ταυτόχρονα,νόστιμες συνταγές για όλα τα γούστα – σνακ, σαλάτες, χορτοφαγικά πιάτα, ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά, κρέας χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνίσιο και, φυσικά, γλυκά – οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και σε όλους όσοι επιζητούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Τις συνταγές εμπνεύστηκε με πολύ μεράκι ο Chef Χριστόφορος Πέσκιας, ενώ η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη – Άννα Πούλια και ο Ιατρός Νεφρολόγος Διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING Παύλος Καϊσίδης επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ως προς την διατροφική αξία και την θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Κάθε συνταγή συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες με τις θερμίδες, τα βασικά συστατικά και την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχείων,με ευφάνταστους τρόπους για την βελτίωση και την ενίσχυση της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού ή με την χρήση του ελάχιστου δυνατού,ενώ,ταυτόχρονα, «έξυπνες»
συμβουλές βοηθούν τον ασθενή να εντάξει την κάθε συνταγή στη διατροφή του, καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της θεραπευτικής φροντίδας.
Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας,όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).
Ειδήσεις σήμερα:
Politico: Πραγματικοί νικητές των αμερικανικών εκλογών οι λαϊκιστές δεξιοί καταστροφείς της Ευρώπης
Δίκη Ζιζέλ Πελικό: «Ήμουν σαν ένα ζόμπι», λέει άνδρας που τη βίασε έξι φορές
ΗΠΑ: Τι είναι το Project 2025, το νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ
Ναι,απαντούν η διοίκηση, οι γιατροί και τα στελέχη του Ομίλου ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ, με μία δυναμική διαδρομή 20 ετών πολυεπίπεδης εμπειρίας στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου, αλλά και ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Chef Χριστόφορος Πέσκιας, δημιουργώντας μία πρωτότυπη και μοναδική έκδοση.
Ο Mαγειρικός Oδηγός «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν»,που μόλις κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη, περιλαμβάνει 75 τόσο «παλιές» και κλασικές,όσο και σύγχρονες, ξεχωριστές, εκλεπτυσμένες και,ταυτόχρονα,νόστιμες συνταγές για όλα τα γούστα – σνακ, σαλάτες, χορτοφαγικά πιάτα, ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά, κρέας χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνίσιο και, φυσικά, γλυκά – οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και σε όλους όσοι επιζητούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Τις συνταγές εμπνεύστηκε με πολύ μεράκι ο Chef Χριστόφορος Πέσκιας, ενώ η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη – Άννα Πούλια και ο Ιατρός Νεφρολόγος Διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING Παύλος Καϊσίδης επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ως προς την διατροφική αξία και την θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Κάθε συνταγή συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες με τις θερμίδες, τα βασικά συστατικά και την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχείων,με ευφάνταστους τρόπους για την βελτίωση και την ενίσχυση της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού ή με την χρήση του ελάχιστου δυνατού,ενώ,ταυτόχρονα, «έξυπνες»
συμβουλές βοηθούν τον ασθενή να εντάξει την κάθε συνταγή στη διατροφή του, καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της θεραπευτικής φροντίδας.
Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας,όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).
Ειδήσεις σήμερα:
Politico: Πραγματικοί νικητές των αμερικανικών εκλογών οι λαϊκιστές δεξιοί καταστροφείς της Ευρώπης
Δίκη Ζιζέλ Πελικό: «Ήμουν σαν ένα ζόμπι», λέει άνδρας που τη βίασε έξι φορές
ΗΠΑ: Τι είναι το Project 2025, το νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα