Cantina Magazine, την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα το CANTINA magazine παρουσιάζει:

ΤΟ DELIVERY ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Πώς το φαινόμενο της παράδοσης φαγητού στο σπίτι άλλαξε τις συνήθειές μας & 100 δημοφιλείς διευθύνσεις.



-Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Μια σχέση ζωής
-ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ. O καρπός που αγαπούν τα Χριστούγεννα
-ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ. 9 κατηγορίες, 36 διευθύνσεις
-50 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Από τα ορεκτικά μέχρι το γλυκό

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ολοκαίνουριου περιοδικού μας:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Delivery
-«Έχει φύγει το παιδί»: Το ντελίβερι του χθες, του σήμερα (και του αύριο;)
-Η γέννηση μιας νέας εποχής: Στα 70s, η τηλεόραση αλλάζει τις συνήθειες των Ελλήνων, μειώνει τις βραδινές εξόδους, εκτοπίζει την τραπεζαρία, και το οικογενειακό δείπνο μεταλλάσσεται σε «σουβλάκια, μπίρες και ματς στην τιβί». Το ντελίβερι μόλις έχει ανατείλει.

- Παράδοση κατ' οίκον: Οι μερίδες σε αριθμούς
- 100+ διευθύνσεις για να ξέρετε τι και από πού θα παραγγείλετε
24-11_cantina_02
-Ο δεκάλογος του catering

Μια περιήγηση στον σύγχρονο κόσμο του catering, μέσα από 10 προσφερόμενες υπηρεσίες που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα τις επιθυμίες κάθε οικοδεσπότη.

-Private cheffing: ένας σεφ στο σπίτι σας
Ταλαντούχοι σεφ στην κουζίνα μας και ένα μενού προσαρμοσμένο στις επιθυμίες μας, στην άνεση και την ιδιωτικότητα του σπιτιού μας.
ΘΕΜΑΤΑ

Design: Ο φωτογράφος και food stylist Κώστας Μίλλας (Costas Millas) παίζει με τα χρώματα και τις υφές επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του φαγητού.

Ο Έλληνας και το ελαιόλαδο
Δεν λείπει ποτέ και από κανένα σπίτι και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και το DNA μας.

Φαινόμενο: Όταν τα σερβίτσια μιλούν
Να γιατί τα εστιατόρια ακολουθούν μια new age αντίληψη για το art de la table...
Επιστήμη: Μήπως τρώμε ό,τι βλέπουμε;
Πώς ένα απλό post μπορεί να επηρεάσει το φαγητό και τις επιλογές μας δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες.
Γιατί είναι σημαντικός ο Νίκος Καραθάνος
Το «τρομερό παιδί» της πρώτης δεκαετίας του 2000, με βραβεύσεις και διακρίσεις, ξεδιπλώνει τώρα το ταλέντο του στο Ateno Cook & Deli, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα: Soil
Το εστιατόριο Soil του σεφ Τάσου Μαντή έχει δημιουργήσει μια ομάδα που κινείται σαν ένα σώμα προς το κοινό όραμα.

Συνέντευξη: Τρεις κυρίες στην ίδια κουζίνα
Η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη συνυπάρχει ξανά με τις Δανάη Βορίδου και Ερασμία Μπαλάσκα, στην κουζίνα του άρτι αφιχθέντος εστιατορίου τους, το Iωdio.

Social: Η δύναμη της εικόνας
Για τη Βαλεντίνη Καβάγιου τα social media είναι το «νέο μενού» της εστίασης και φέρνει τη μαγεία του φαγητού στις οθόνες μας.

Πού θα φάτε στα Ιωάννινα
5 νόστιμες διευθύνσεις με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα
Εστιατόριο: Μπλε Καναρίνι
Στο γαστρομαγειρείο της Καλαμάτας για μια farm to table εμπειρία

Ρεπορτάζ: Μελομακάρονα
36 διευθύνσεις για να επιλέξετε

Πρώτη ύλη: Κάστανο
Μιλάμε για τους καρπούς του “αρτόδεντρου”
Περί οίνου: Το κρασί χωρίς μυστικά
Χρήσιμες πληροφορίες για να απολαύσετε περισσότερο τις γιορτές που έρχονται.
Design: Μικρή κουζίνα;
Αξιοποιήστε κάθε εκατοστό με έξυπνους τρόπους

Οδηγός: Θερμοκήπια από... σπίτι
Στήνουμε μικρογραφίες θερμοκηπίων σε βεράντα ή κήπο.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Το μενού της παράδοσης
Τι γεύση έχουν τα γιορτινά τραπέζια μας; Αυτήν της αγάπης και της μνήμης. Στρώσαμε, λοιπόν, ένα τραπέζι (σχεδόν) παραδοσιακό, για οικογένειες και φίλους.

Κολοκυθόσουπα με ρετζάνα & απάκι, Καντίν μπουντού κιοφτέ, Μανιταρόπιτα, Πουτρίδα κεφαλλονίτικη με λάχανο, Βυζαντινό
Η γαλοπούλα σε πρώτο ρόλο
Η βασική συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή συν 4 διαφορετικές γεμίσεις για όλα τα γούστα.

Γαλοπούλα ψητή, Γέμιση κλασική, Γέμιση με χόρτα & μυρωδικά, Γέμιση με λουκάνικα &
μανιτάρια, Γέμιση με φρούτα

Τα “κυρίως” των ημερών
Στα γιορτινά τραπέζια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο το χοιρινό, τα πουλερικά, το μοσχάρι και το κατσίκι, δίνοντας τον τόνο με γεύσεις εξαιρετικές.

Πάπια με πορτοκάλι, Γεμιστή φραγκόκοτα με μανιτάρια & πατάτες στον φούρνο, Κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο, Χοιρινό με δαμάσκηνα & κυδώνια, Οσομπούκο & πιλάφι με σαφράν
24-11_cantina_10
24-11_cantina_11
Εορταστικό δείπνο έτοιμο σε 3 ώρες
Ετοιμάζουμε ένα πλήρες μενού έξι πιάτων χωρίς να αφιερώσουμε ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Αρωματική κολοκυθόσουπα με μαραθόριζα, Κριτσίνια με γεύση πρέτσελ & τυρένιο ντιπ με μπίρα & μουστάρδα, Πουρές με ψητά λαχανικά & βούτυρο φασκόμηλου, Μπεκρή μεζέ με μοσχάρι & πετιμέζι, Χοιρινό γεμιστό με χουρμάδες & πεκορίνο, Ζεστή σαλάτα rosolli με παντζάρι, πατάτα, μήλο & καρότο

Περάστε στον μπουφέ
Ο μπουφές αυτός τα έχει όλα, πρωτότυπα ορεκτικά, ξεχωριστές σαλάτες και χορταστικά κυρίως. Vegans και vegetarians, λάτρεις του κρέατος και του ψαριού σερβιριστείτε!

Αθηναϊκή σαλάτα με βραστό ψάρι & καραβιδάκια, Μπουρεκάκια κοτόπουλου σε κρούστα καλαμποκιού, με μαρμελάδα κράνο, Κρέμα παντζαριού με καπνιστή πέστροφα, Νερατζοσαλάτα χριστουγεννιάτικη, Πατατοσαλάτα με vegan μαγιονέζα, ξινόμηλο, σέλινο & τηγανητό πράσο, Χοιρινό καρέ με μπαχαρικά, σάλτσα από κονιάκ & κράνμπερι, Χριστουγεννιάτικο vegan ρολό με φακές & κουκουνάρι και άλλα πολλά και νόστιμα...
24-11_cantina_12
24-11_cantina_13
Στο πλάι
Ετοιμάζουμε σαλάτες, ζεστές ή δροσερές, αλλά και εκλεκτά συνοδευτικά για το κρέας της γιορτής με όσα μας χαρίζει απλόχερα η εποχή.

Ανάμεικτη σαλάτα με περγαμόντο & ξύγαλο Σητείας, Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι & σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, Κάστανα σοτέ με βούτυρο & θυμάρι, Ζεστή σαλάτα με πράσα & καρύδια, Ρύζι με μανιτάρια & φουντούκια, Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς, ρόδι & dressing μουστάρδας και πολλά άλλα…

Αθώα γλυκύτητα
Χρόνια πολλά χωρίς ενοχές, με επιδόρπια χωρίς γλουτένη ή ζάχαρη, με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα, με φρούτα και φυτικό γάλα, ωμά ή ψημένα.

Κορμός κάστανο, Μίνι μους σοκολάτας με φουντούκι, Babka σοκολάτας, Κορμός με λευκή μους & κρέμα κάστανο, Semifreddo τριπλή σοκολάτα
24-11_cantina_14
Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
24-11_cantina_15

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr