Θάνος Παπαδόπουλος: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός

Θάνος Παπαδόπουλος: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός

Ο Θάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 - Ο ρόλος του ως «τεντιμπόι» στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Νόμος 4000» (1962), παραμένει ανεξίτηλο

Θάνος Παπαδόπουλος: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος, ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγιώργης, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο ηθοποιό.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θήβα το 1938. Ο Νίκος Καραγιώργης έγραψε για αυτόν στο facebook:

Ο φίλος και συνάδελφος Θάνος Παπαδόπουλος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Είχα την τύχη να συνεργαστώ δύο φορές μαζί του στο θέατρο Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ωραίος άνθρωπος και ηθοποιός

Posted by Νικος Καραγεωργης on Wednesday, November 27, 2024
Ο Θάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Ο ρόλος του ως «τεντιμπόι» στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Νόμος 4000» (1962), παραμένει ανεξίτηλος στη μνήμη των κινηματογραφόφιλων. Η σκηνή διαπόμπευσης από την αστυνομία, με βάση τον τότε ομώνυμο νόμο, ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πολυσυζητημένες της εποχής.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ video


Ο ηθοποιός Θανάσης Παπαδόπουλος, που επιλέχθηκε για τον ρόλο του τεντιμπόι, χρειάστηκε να θυσιάσει τα μαλλιά του για τις ανάγκες τις ταινίας. Το κούρεμα αυτό τον στιγμάτισε στην πραγματική του ζωή για αρκετό καιρό, καθώς τον περνούσαν για αληθινό τεντιμπόι. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει σχετικά: “Είναι σαν να τη βλέπω μπροστά μου αυτή τη σκηνή τώρα. Δεν δυσκολεύτηκα για να βγάλω αυτή τη συγκεκριμένη σκηνή, καθώς ο σκηνοθέτης μου, ο Γιάννης Δαλιανίδης που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός σαν επαγγελματίας με βοήθησε πάρα πολύ. Όταν τη γυρίζαμε πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τα γυρίσματα τα οποία έλαβαν χώρα σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της Κυψέλης, νόμιζε ότι ήταν πραγματικό περιστατικό και άρχισαν να με βρίζουν, να με φτύνουν και να με λιντσάρουν γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ρόλος για ταινία και θυμάμαι που φώναζαν «Δεν ντρέπεσαι παλιόπαιδο», γιατί οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν αληθινό και ότι όντως είχα ρίξει γιαούρτι στον καθηγητή μου».

Ο ηθοποιός συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό. Ξεχώρισε επίσης για τον ρόλο του στη δημοφιλή ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967) του Αλέκου Σακελλάριου, όπου υποδύθηκε ένα από τα τρία παιδιά του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Η φιλμογραφία του Θάνου Παπαδόπουλου περιλαμβάνει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παραγωγές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Βίβα Ρένα» (1967), «Η Χαρτορίχτρα» (1967), «Το πιο λαμπρό μπουζούκι» (1968), «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (1971), «Μαντώ Μαυρογένους» (1971), «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» (1972) και «Αέρα, αέρα, αέρα» (1972).

Με μακρά καριέρα στις ελληνικές ταινίες της εποχής, ο Θάνος Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής του, αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα σε μια εποχή που σημάδεψε τη λαϊκή κουλτούρα της χώρας.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό που τον θυμάται για την ερμηνεία και την αυθεντικότητά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαρακιώτης, δεν είπε αν θα πάει στον Κασσελάκη: «Αύριο θα δηλώσω στον πρόεδρο της Βουλής ότι ανεξαρτητοποιούμαι»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο πληροφοριοδότης «Χι» και ο ρόλος του στην εξάρθρωση της 17Ν, πώς έβαλε στο κάδρο τον Γιωτόπουλο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης