Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Ο Γιάννης Ρωσσικόπουλος ήταν γνωστός ως «chief» - Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τους Hells Angels στην Ελλάδα, κινητοποιώντας μέσα σε μία νύχτα τις αστυνομικές Αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας - Εξομολογείται στο protothema.gr την συναρπαστική και ακραία ιστορία της ζωής του

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»
Οι Hells Angels ιδρύθηκαν το 1948 στην Καλιφόρνια και αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά, αλλά και αμφιλεγόμενα μηχανοκίνητα κλαμπ παγκοσμίως. Με τα θρυλικά τους Harley Davidson, την αίσθηση ελευθερίας και τις αυστηρές δομές λειτουργίας, οι Hells Angels δεν είναι απλώς μια παρέα μοτοσικλετιστών, αλλά ένας τρόπος ζωής που συνδέεται με την ανεξαρτησία και την αντίσταση στο κατεστημένο. Ωστόσο, η φήμη τους έχει συνδεθεί και με τη σκοτεινή πλευρά της παρανομίας. Μέλη τους έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για εκβιασμούς, σεξουαλική εκμετάλλευση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων.

Ανάλογα περιστατικά έχουν αποτυπωθεί σε δικογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος και στην Ελλάδα. Στις 12 Οκτωβρίου 2011, σημειώθηκε έκρηξη σε στούντιο τατουάζ που στεγαζόταν σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά στη Γλυφάδα. Η Αστυνομία απέδωσε την έκρηξη σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών των Hells Angels. Ένα χρόνο αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου 2012, ένας 31χρονος Ελληνοκαναδός, μέλος συμμορίας που εισήγαγε τόνους κοκαΐνης από το Μεξικό στις ΗΠΑ, βρέθηκε δολοφονημένος στον Χάρακα Κερατέας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι του είχε χορηγηθεί υπνωτικό, ενώ οι θύτες τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν.

Το 2013, στα νότια προάστια της Αθήνας, συνελήφθη 42χρονος μέλος του κλαμπ για διακίνηση οκτώ κιλών κοκαΐνης. Τον Νοέμβριο του 2014, εξερράγη βόμβα στη λέσχη των Hells Angels στην οδό Γορτυνίας στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου. Όταν την επόμενη μέρα έγινε έφοδος στα γραφεία της λέσχης, εντοπίστηκαν ρόπαλα, σπαθιά και έντυπο υλικό που αποκάλυπτε λεπτομέρειες για την εσωτερική λειτουργία του κλαμπ. Στα σπίτια δύο εκ των 12 μελών βρέθηκαν πιστόλια, τα οποία κατασχέθηκαν, και οι κάτοχοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.


Το έντυπο υλικό περιέγραφε με ακρίβεια τη διαδικασία για να γίνει κάποιος μέλος των Hells Angels. Η πρώτη προϋπόθεση ήταν να προταθεί από υπάρχοντα μέλη. Στη συνέχεια, καλούνταν να αποδείξει την αξία του με μικροπαρανομίες, όπως κλοπές και εκφοβισμοί. Μετά από αυτά, περνούσε σε πιο βαριές πράξεις. Σε αντίστοιχα καταστατικά της Αμερικής, η διαδικασία έφτανε μέχρι και τη δολοφονία. Στην Ελλάδα, η ύπαρξη αυτής της ακραίας πρακτικής δεν έχει αποδειχθεί, όμως η αστυνομία γνώριζε ότι το κλαμπ λειτουργούσε με παρόμοιες αυστηρές δομές.

Οι Hells Angels στην Ελλάδα 

Στη χώρα μας το όνομα των Hells Angels συνδέθηκε στενά με τον Γιάννη Ρωσσικόπουλο, γνωστό ως «chief». Ο chief, μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές των 90s, ήταν ο άνθρωπος που έφερε τους Hells Angels στην Ελλάδα και τους οργάνωσε, με τρόπο που καθρέφτιζε τη διεθνή κουλτούρα του κλαμπ. Ο ίδιος ξεδιπλώνει στο protothema.gr τη ζωή του, μια ζωή γεμάτη ακραίες εμπειρίες, αντισυμβατικότητα και ανυπότακτη στάση. Από την εφηβική του ηλικία, όταν παρακολουθούσε ταινίες με Hells Angels, μέχρι την εμπλοκή του με την τρομοκρατική οργάνωση Μπάιντερ Μάινχοφ, τις ληστείες τραπεζών, τη φυλακή και την ίδρυση του πρώτου ελληνικού παραρτήματος των Hells Angels το 1994-1995, η ιστορία του «chief» μοιάζει με κινηματογραφική ταινία.

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Πώς έγινα «ταχυδρόμος» της Μπάιντερ Μάινχοφ

Σε ηλικία 15 ετών, ο Γιάννης Ρωσσικόπουλος θυμάται τον εαυτό του να ονειρεύεται τη ζωή των Hells Angels. «Αυτά ξεκίνησαν από τη δεκαετία του '70 βλέποντας ταινίες. Είχα το πρώτο μου τσόπερ και αυτή την αίσθηση ελευθερίας. Ήμουν πάντα απέναντι στο σύστημα», λέει/ Η ανάγκη του για αδρεναλίνη τον οδήγησε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ηλικία 19 ετών, στρατολογήθηκε από έναν Έλληνα μαθηματικό από τη Δράμα με πέντε βιβλία μαθηματικών στο ενεργητικό του, ο οποίος τον εισήγαγε στη Μπάιντερ Μάινχοφ, την περιβόητη τρομοκρατική οργάνωση της δεκαετίας του '70.

«Έγινα “ταχυδρόμος”. Πήγαινα τρέχοντας να παραδώσω αντικείμενα σε συγκεκριμένα σημεία. Δεν υπήρχαν τηλέφωνα τότε. Μου έλεγαν: “Θα το πας σε ένα μαγαζί. Κάθεται κάποιος με κόκκινα μαλλιά και γυαλιά”. Δεν φοβόμουν. Ήμουν μέσα στην αδρεναλίνη. Το παρέδιδα και έφευγα», λέει.

«Πάντα ήθελα να νικάω το σύστημα. Όμως το σύστημα δεν νικιέται. Το κατάλαβα στην πορεία», αναφέρει. Παράλληλα με την εμπλοκή του στην τρομοκρατία, συμμετείχε και σε ληστείες τραπεζών για τη «μέθη της στιγμής»: «Η αδρεναλίνη είναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό. Ένα μπαμ, μια κορύφωση, και μετά κατέβασμα».

Ο στρατός και η φυλακή

Κλείσιμο
Όταν ο πατέρας του τον κάλεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι ήταν βαριά άρρωστος και πέθαινε, βρέθηκε μπροστά σε ένα χαρτί στράτευσης. Η επιστροφή αυτή τον οδήγησε σε 30 μήνες στρατιωτική θητεία μαζί με 285 μέρες φυλακή στο στρατό: «Πήγα να βάλω φωτιά στα βαρέλια με τα καύσιμα. Με όρμηξαν 20 άτομα με τύλιξαν σε ένα σεντόνι και με έστειλαν στο ψυχιατρείο».

Μετά τη στρατιωτική θητεία, o «chief» κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Ένα τρίτο πρόσωπο που γνώρισε μέσω ενός γνωστού ηθοποιού φέρεται να τον ενέπλεξε για να γλιτώσει με αποτέλεσμα ο Ρωσσικόπουλος να καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια. Τελικά εξέτισε τα δυο αλλάζοντας τρεις φυλακές. «Δεν βρήκαν τίποτα στο σπίτι μου, αλλά πλήρωσα ακριβά το τίμημα», δηλώνει.

Σε έναν μικρό χώρο μέσα στο γκαράζ του, φυλάει προσεκτικά ενθύμια από τη ζωή του, κάθε αντικείμενο φορτωμένο με ιστορίες και μνήμες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ένα αυτοσχέδιο μικρό μαχαίρι, μια ανάμνηση από τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή. «Ήταν απαραίτητο αξεσουάρ για την επιβίωση πίσω από τα κάγκελα», λέει, αφήνοντας να φανεί η σκληρή πραγματικότητα που έζησε. «Μέσα στη φυλακή την “έπεσα” σε δύο παιδεραστές. Δεν άντεχα τέτοιες συμπεριφορές. Τους πλάκωσα στο ξύλο. Ο ένας δε υποτίθεται ότι είχε αναλάβει να μεγαλώσει το γιο ενός που είχε ισόβια και αντί να τον προσέχει, τον βίαζε. Είχα βάλει έναν άλλο κρατούμενο να πάρει τον φάκελο του μέσα από την τσάντα του και μόλις διάβασα τι είχε κάνει στο παιδί, του όρμησα. Την άλλη μέρα τον έστειλαν μεταγωγή στη Τρίπολη», θυμάται.

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Η ίδρυση

Η μεγάλη του στιγμή ήρθε το 1994-1995, όταν ίδρυσε το πρώτο ελληνικό κλαμπ των Hells Angels μαζί με έξι ακόμα άτομα: «Τους είπα: “Θέλω να μπω στους Hells Angels”. Μου απάντησαν: “Είναι δύσκολος ο δρόμος, θα μπεις φυλακή”. Το ήξερα. Ήταν μέρος της ζωής που διάλεξα». Οι συγκεντρώσεις τους ξεκίνησαν στο Κορωπί, αλλά η παρουσία των Hells Angels δεν πέρασε απαρατήρητη: «Το αστυνομικό τμήμα στο Κορωπί είχε 9 άτομα. Όταν έμαθαν από τη ΓΑΔΑ και την ΕΥΠ ότι κάτι γίνεται με τους Hells Angels, έγιναν 25».

Η περίοδος αυτή ήταν γεμάτη δυσκολίες αλλά και εμπειρίες. Θυμάται με περηφάνια τα ταξίδια του σε συγκεντρώσεις Hells Angels στο εξωτερικό. «Πήγα σε πάρτι στη Δανία, με 20 πόντους χιόνι. Άνοιξα τη σκηνή, έβαλα δίπλα την ελληνική σημαία και όλοι έλεγαν: “Ποιος είναι αυτός ο τρελός Έλληνας;”. Με φωτογράφιζαν και με ρωτούσαν ποιος είμαι. Το να κουβαλάς τη σημαία σου στο εξωτερικό, να ξέρουν ποιος είσαι, αυτό ήταν μεγάλη περηφάνια για μένα. Πάντα ήμουν ο Έλληνας που ξεχώριζε, αυτός που δεν φοβόταν τίποτα», λέει.

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Οι κανόνες

Για τον «chief», οι κανόνες των Hells Angels ήταν ιεροί και αδιαπραγμάτευτοι: «Δεν αγγίζεις γυναίκα μέλους. Δεν κλέβεις το κλαμπ. Δεν μιλάς στην Αστυνομία. Αν δεν πας σε μια συνάντηση, υπάρχει μόνο μια δικαιολογία: είτε είσαι στην εντατική σε κάποιο νοσοκομείο, είτε δεμένος σε αστυνομικό τμήμα. Έπρεπε να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος και να αποδεικνύεις καθημερινά ποιος είσαι».

Ο Γιάννης Ρωσσικόπουλος δεν ήταν ποτέ άνθρωπος των συμβιβασμών και αυτό τον έκανε ξεχωριστό στο κλαμπ, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο. «Όταν βγήκα από τη φυλακή, διαπίστωσα ότι το δημιούργημά μου είχε χαθεί. Δεν υπήρχε πια σεβασμός. Οι νέοι δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει τιμή και αφοσίωση. Ήθελαν μόνο τη φήμη χωρίς να έχουν πληρώσει το τίμημα. Φοβούνταν μέχρι και να φορέσουν τα χρώματα μας (το τζάκετ των Hells Angels) ενώ εγώ πήγαινα ακόμα και στη τράπεζα φορώντας τα», αναφέρει.

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

«Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Το 2005, ο «chief» αποχώρησε οριστικά από τους Hells Angels, αλλά δεν ήταν εύκολη απόφαση: «Ήταν σαν να κόβεις ένα κομμάτι από τη ζωή σου. Ήταν η οικογένειά μου. Είχαμε περάσει μέρες και νύχτες μαζί, με κρύο, ζέστη, φασαρίες και γλέντια. Μια ζωή ολόκληρη. Αλλά δεν μπορούσα να μείνω όταν δεν υπήρχε πια σεβασμός».

Η αποχώρησή του τον σημάδεψε, αλλά ποτέ δεν μετάνιωσε για τις επιλογές του: «Ήταν μια ζωή γεμάτη ρίσκο και ένταση. Πλήρωσα, ναι, αλλά έζησα ελεύθερος. Δεν φοβήθηκα ποτέ να ζήσω όπως ήθελα, κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μου».

Σήμερα, η ζωή του είναι τελείως διαφορετική: «Πληρώνω ρεύμα, πληρώνω εφορία, αλλά δεν έχω τίποτα στο όνομά μου, είμαι ελεύθερος. Έχω ηρεμήσει, ναι, αλλά το μυαλό μου γυρίζει πάντα πίσω σε εκείνα τα χρόνια. Ήμουν ανήσυχος, πάντα έψαχνα κάτι περισσότερο. Τώρα ξέρω ότι το πλήρωσα ακριβά, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα».

Παρόλα αυτά, το παρελθόν του «chief» παραμένει ζωντανό, σαν ένα κεφάλαιο που δεν έχει κλείσει ποτέ εντελώς. «Μια φορά Άγγελος, πάντα Άγγελος» λέει δείχνοντας ένα ντεπόζιτο μηχανής που κοσμεί το γκαράζ του. «Σε αυτό εδώ θέλω να μπουν οι στάχτες μου όταν πεθάνω. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Η ζωή αυτή ήταν γεμάτη και ήταν δική μου», καταλήγει.

Ο ιδρυτής των Hells Angels στην Ελλάδα μιλάει για τη ζωή του - «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατρός - βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη σε συζήτηση στη Βουλή με βιντεοκλήση ενώ οδηγούσε!

Βίντεο: Σε απόλυτη παράκρουση ο Γάλλος στο Ηράκλειο - Αφού σκότωσε την 36χρονη ανέβηκε πάνω στο αυτοκίνητο και την έβριζε

Γιάνις Τίμα: «Η Σεντόκοβα τον κατέστρεψε, τον άφησε με άδειο πορτοφόλι» λέει πρώην προπονητής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης