Cantina Magazine, την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
19.12.2024
15:02
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα, το Cantina Magazine φιλοξενεί το απόλυτο Εγχειρίδιο απολαύσεων : Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη
365 ιδέες, συμβουλές, μυστικά και κανόνες για επιτυχημένα γιορτινά καλέσματα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για τις αγορές των ημερών, μαζί με τα πιο επικά πιάτα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Πιο αναλυτικά :
Ο οδηγός
Ο σχεδιασμός
Η οργάνωση
Οι ποσότητες
Οι καλοί τρόποι
Τα παιδιά στο τραπέζι
Art de la table
Οι επικές συνταγές
Γαλοπούλα
Χοιρινό μπούτι
Αρνάκι γεμιστό
Virginia ham
Wellington
Καρέ μόσχου
Ροστμπίφ
Μπουργκινιόν
Οσομπούκο αλά μιλανέζε
Τα μενού
Οι μπουφές
Το ρεβεγιόν
Το brunch
Τα coctails
Τα γλυκά
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του περιοδικού και ανακαλύψτε :
Ρεπορτάζ
Συγκεντρώσαμε τις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης με τα πιο ενημερωμένα και νόστιμα deli, καταστήματα με εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, με σοκολατάκια – πειρασμούς, με απίθανα προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα από new age αλλά και παλιούς φούρνους, με απίθανα τυριά και ιδιαίτερα αλλαντικά από Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίσαμε για τη φετινή εορταστική περίοδο.
Αφιέρωμα
Οδηγός επιτυχίας για μπουφέ και καθιστό δείπνο
Οι δοκιµασµένες «διαδροµές» που θα µας λύσουν τα χέρια
Πρώτες ύλες: 7 συμβουλές για σοφή διαχείριση
Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας για υγιές πορτοφόλι και ικανοποιημένους καλεσμένους
Καλοί τρόποι: Πρόσκληση σε δείπνο
Δείχνει φροντίδα, εκτίμηση και εμπιστοσύνη, αλλά και αυτή έχει τους κανόνες της
10 μυστικά για το τέλειο ρεβεγιόν
Τα παιδιά στο Γιορτινό Τραπέζι
10+1 τρόποι και συμβουλές για να περάσουν εκείνα καλά κι εσείς καλύτερα
Τα μαθηματικά στο τραπέζι
Οι ποσότητες που αντιστοιχούν σε κάθε καλεσμένο
Art de la table
Η αισθητική είναι πολιτισμός και οι κανόνες της διευκολύνουν τη ζωή μας
Οίνοι: Αφιέρωμα στο Ξινόμαυρο, το οινικό αστέρι του βορρά
30 πιάτα που ξεχωρίσαμε το 2024
Συνταγές
Τα κλασικά: Εντυπωσιακά πιάτα που θα κλέψουν την παράσταση στα γιορτινά καλέσματα!
-Ψητή γαλοπούλα, η πρωταγωνίστρια του τραπεζιού των Χριστουγέννων. Σας έχουμε όλα τα µυστικά και τις συµβουλές για να τη µαγειρέψουµε άψογα τη µεγάλη µέρα!
-Χοιρινό μπούτι, προετοιμασία σε άλμη & τέλειο ψήσιμο
-Μπούτι αρνίσιο γεμιστό, το παραδοσιακό, αγαπημένο φαγητό της κάθε γιορτής, γεμιστό, βήμα βήμα
-Virginia Ham, ξεκινάμε το μαγείρεμά του από το μηδέν, με φρέσκο χοιρινό
-Μοσχάρι Wellington, το τρυφερό κρέας σε βουτυράτη σφολιάτα, ολόκληρο αλλά και σε ατομική εκδοχή
-Καρέ μόσχου, αγαπημένο πιάτο των γιορτών, με tips και μυστικά για επιτυχημένο ψήσιμο
-Ροστμπίφ, το υπέροχο κομμάτι κρέατος που περιβάλλεται από κρούστα μυρωδικών και αγαπά τις πατάτες σε διάφορες εκδοχές.
-Μοσχάρι Μπουργκινιόν, μια κλασική συνταγή της γαλλικής Βουργουνδίας στο τραπέζι μας
-Οσομπούκο αλά Μιλανέζε, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Λομβαρδίας, που σερβίρεται σχεδόν πάντα με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν
Ένας μπουφές για τα κοκτέιλ μας
Finger food, πλατό με τυριά και αλλαντικά, crοstini, burritos και άλλες μικρές λιχουδιές συνοδεύουν άψογα τα ποτά των ημερών σε ένα κάλεσμα ανάλαφρο και γιορταστικό.
Πλατό αλλαντικών, Πλατό τυριών, Τηγανητά γιουβαρλάκια με μαγιονέζα αυγολέμονο, Μπρουσκέτες με κυανό, καρύδια & τσάτνεϊ από ντοματίνια, Bread rolls με κασέρι & μαύρο σκόρδο, Μπρουσκέτες με ψητές μελιτζάνες & πικάντικο φιστικοβούτυρο, Burritos με λουκάνικο, πιπεριές & φέτα, Smashed pita – open burgers με πικάντικο γιαούρτι & ντοματίνια
Τα απεριτίφ της γιορτής
Πέντε ιδέες για να δώσετε μια επιπλέον δροσιστική νότα στις συγκεντρώσεις σας.
Κοκτέιλ σαμπάνιας, Spritz, Mule, Negroni, Fizz
Χριστούγεννα μεσημέρι
Ένα χορταστικό μενού με γεύσεις και αρώματα, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα και απολύτως δημιουργικά.
Πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, χαρουπόμελο & κατσικίσιο τυρί, Τάρτα με αρνί, καρδάμωμο & φιστίκι Αιγίνης, Βελουτέ πατάτας με καυκαλήθρες & μυρώνια, Συκώτι μοσχαρίσιο με κουνουπίδι και εστραγκόν με σταφίδες, Κόκορας γεμιστός με τραχανά, δαμάσκηνα & μπαχαρικά
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Φέτος τα καλέσματα της καρδιάς μας έχουν όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Και στο τραπέζι μας μπαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα.
Κροκέτες γαρίδας με φάβα, Σούπα σελινόριζας με αχλάδι, καραμελωμένα κρεμμύδια & γκοργκοντζόλα, Χειμωνιάτικη σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, πορτοκάλι & αμύγδαλο, Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια & φρέσκα μυρωδικά,
Wellington μανιταριών
Το brunch του 2025
Το πρώτο γεύμα του χρόνου τα έχει όλα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο γευστικό και νόστιμο τρόπο!
Μαντλέν με μανταρίνι & γλάσο ροδιού, «Σαλάτα» με ψητές πατάτας, ομελέτα, πιπεριές & τυρί, Κρέπες γεμιστές με κιμά από λουκάνικο, Μετσοβόνε & σάλτσα gravy, Λουκανικοπιτάκια με μπεσαμέλ τυριού, Κέικ με καρότο, λωτό & χριστουγεννιάτικο μείγμα μπαχαρικών, Αλμυρά financiers με φουντούκια, τυρί κρέμα, μπέικον & αποξηραμένα σύκα, Σου γεμιστά με πατέ μανιταριών & κρέμα παρμεζάνας
Για την πιο γλυκιά χρονιά
Ξηροί καρποί, εσπεριδοειδή και κρέμες, αρωματικό βούτυρο και μπαχαρικά είναι τα βασικά υλικά για τα επιδόρπια των ονείρων μας και του νέου χρόνου.
Τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο & αχλάδι, New York cheesecake, Lemon curd με μαρέγκα, Stollen, Γιορτινή μηλόπιτα
Καλή και νόστιμη χρονιά!
Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr