Νευροκόπι: Σε απόγνωση οι παραγωγοί πατάτας

Το 70% της παραγωγής πατάτας παραμένει στα αζήτητα, με πάνω από 70.000 τόνους να μην μπορούν να βγουν στην ελληνική αγορά, με την τιμή πώλησης της τοπικής πατάτας από τον παραγωγό να έχει πέσει στα 12-15 λεπτά το κιλό (το κόστος παραγωγής φτάνει τα 25 λεπτά) αλλά να φτάνει στα ράφια των αθηναϊκών σούπερ μάρκετ στην τιμή των 90 λεπτών...

Το 70% της παραγωγής πατάτας παραμένει στα αζήτητα, με πάνω από 70.000 τόνους να μην μπορούν να βγουν στην ελληνική αγορά, με την τιμή πώλησης της τοπικής πατάτας από τον παραγωγό να έχει πέσει στα 12-15 λεπτά το κιλό (το κόστος παραγωγής φτάνει τα 25 λεπτά) αλλά να φτάνει στα ράφια των αθηναϊκών σούπερ μάρκετ στην τιμή των 90 λεπτών.

Η ανησυχία των παραγωγών του Νευροκοπίου είναι έντονη καθώς βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν στράφι ενώ το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει μονοκαλλιέργεια, δηλαδή καλλιεργούνται μόνο πατάτες, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην τοπική κοινωνία.

Όπως κατήγγειλε στο protothema.gr ο δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης, την ελληνική αγορά κατακλύζουν πατάτες εισαγωγής, κυρίως από Γερμανία και Γαλλία, οι οποίες έρχονται στην τιμή των 9 λεπτών το κιλό και σε πολλές περιπτώσεις βαπτίζονται από τους παραγωγούς ως ελληνικές, ακόμα και ως πατάτες παραγωγής Νευροκοπίου!

Ο δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης μαζί με άλλους τοπικούς φορείς, θα έχουν αύριο συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για το θέμα που έχει προκύψει, με πιθανές λύσεις τη διάθεση μεγάλης ποσότητας στο 4ο σώμα στρατού στη Ξάνθη, σε νοσοκομεία αλλά και μέσω κοινοτικών προγραμμάτων τροφίμων σε απόρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr