Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικού όρου, αφέθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και αποπειράθηκε να πνίξει τον σκύλο τους μέσα στο διαμέρισμα όπου διαμένουν στη
Θεσσαλονίκη.
Σε βάρος του νεαρού έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για
βασανισμό ζώου συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση και επιπλέον για
ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και παράνομη βία, όλες σε βαθμό πλημμελήματος και κατ’ εξακολούθηση.
Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικό όρο. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η συνομήλικη σύντροφός του, σημειώθηκε την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 18χρονη κατήγγειλε ότι τον τελευταίο μήνα ο κατηγορούμενος εκδηλώνει την ίδια βίαιη συμπεριφορά, ενώ την είχε κλειδώσει και σε δωμάτιο του σπιτιού. Αυτό που προκαλεί αποτροπιασμό είναι ότι, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, φαίνεται πως κακοποίησε με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον τρεις φορές το ζώο, το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο εκφοβισμού, όπως ανέφερε η ίδια.
Την Κυριακή, λίγη ώρα πριν καλέσει την αστυνομία, ο 18χρονος της επιτέθηκε χτυπώντας την με σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ είχε σηκώσει με τα χέρια του στον αέρα τον σκύλο και έσφιγγε τον λαιμό του.