Έφτασαν στο Εφετείο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καμπανού - «Δικαίωση για τον Άλκη» ζήτησε η μητέρα του
Μετά από δύο αναβολές ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό - Η εισαγγελική έφεση για βαρύτερες καταδίκες και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει σήμερα η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.
Στο Δικαστικό Μέγαρο έφτασαν γύρω στις 9 το πρωί οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πρόκειται να καθίσουν ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του 19χρονου.
Στο δικαστήριο έφτασε και η μητέρα του Άλκη Καμπανού, η οποία, κατά την είσοδό της, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δικαίωση για τον Άλκη».
Οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται έγκλειστοι σε σοφρωνιστικό κατάστημα. Επτά εξ αυτών έχουν καταδικαστεί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον με πολυετείς ποινές καθείρξεις ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης ως απλοί συνεργοί στην ίδια πράξη.
Κλείσιμο
Μετά από δύο αναβολές η δίκη αναμένεται να εκκινήσει για τους περισσότερους κατηγορούμενους από μηδενική βάση, χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών του πρωτόδικου δικαστηρίου καθώς ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης, είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τον Ιούλιο του 2023, λίγες μέρες αφότου έπεσε η «αυλαία» της πρωτοβάθμιας δίκης, ζητώντας να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.
Συγκεκριμένα, θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, όπως ήταν η αρχική δίωξη. Επιπλέον, για τρεις εκ των κατηγορουμένων θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν για συνέργεια, αλλά ο ένας για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ίδια ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.
Η έφεση δεν αγγίζει δύο από τους κατηγορούμενους και πρακτικά μόνο γι’ αυτούς ισχύει η αρχή της μη επιδείνωσης της θέσης τους.
Εκτός από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις συνδεόμενες με την επίθεση πράξεις εναντίον των δύο φίλων του, κατά την ίδια αιματηρή επίθεση.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και ενισχυμένα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της δίκης.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.