Gourmet από τον τόπο σου
08.05.2012
14:49
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ που οργανώνεται κάθε χρόνο από το 2006 στο Sani Resort της Χαλκιδικής ξεκινά την προσεχή Παρασκευή με ένα αξιοζήλευτο ρόστερ Ελλήνων σεφ που θα μαγειρεύει στις κουζίνες των εστιατορίων του resort μέχρι και τις 20 του μήνα.
«Το gourmet είναι απλά μία λέξη που σημαίνει καλά μαγειρεμένο φαγητό με προϊόντα καλής ποιότητας. Gourmet μπορεί να χαρακτηριστεί ένας τέλεια τηγανισμένος γαύρος ή μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα φτιαγμένη με μελιτζάνες στην εποχή τους ή μια φασολάδα η οποία είναι απλά μαγειρεμένη με καλής ποιότητας φασόλια και αγάπη», αποφαίνονται η Αργυρώ Μπαράτα και η Γεωργία Δώδου, δύο από τα επίλεκτα μέλη της ομάδας του Sani Gourmet.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ που οργανώνεται κάθε χρόνο από το 2006 στο Sani Resort της Χαλκιδικής ξεκινά την προσεχή Παρασκευή με ένα αξιοζήλευτο ρόστερ Ελλήνων σεφ που θα μαγειρεύει στις κουζίνες των εστιατορίων του resort μέχρι και τις 20 του μήνα.
Μάλιστα, φέτος το φεστιβάλ καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τη νέα ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα με την πτυχή της εκείνη που αφορά την περίφημη «Δίατα των 100 Μιλίων». Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Άρης Τσανακλίδης, ο Νίκος Κατσάνης αλλά και ο Κωνσταντίνος Φιλίππου, που διαπρέπει στο εστιατόριο «Novelli» στη Βιέννη, είναι μόνο μερικοί από τους Έλληνες σεφ που θα διασταυρώσουν τις κουτάλες τους στις κουζίνες του Sani Resort.
Τα δείπνα σερβίρονται κάθε βράδυ στις 8.30 ενώ οι τιμές κυμαίνονται –αναλόγως τη μέρα και το σεφ- από 60 έως 80 ευρώ. Όσο για το αν τελικά η ελληνική γαστρονομία μπορεί να γίνει ένα εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν μας, οι δύο κυρίες του φεστιβάλ είναι κατατοπιστικότατες: «Η ελληνική κουζίνα είναι μοναδική στο είδος της και σίγουρα έχει στερεή βάση που επέτρεψε κι αυτή την εξέλιξη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει δείγματα μοναδικής γαστρονομικής γραφής.
Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ‘’εξωτερικευτεί’’, να κάνει επιτέλους το βήμα που θα την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας και του τουρισμού και θα κάνει την χώρα μας σημαντικό γαστρονομικό προορισμό όπως είναι η Βαρκελώνη ή το Saint Sebastian.
Κάτι τέτοιο κάνουμε και στο Sani Gourmet: συστήνουμε την κουζίνα μας σε ένα διεθνές κοινό, σε δημοσιογράφους του εξωτερικού που καλούμε ειδικά για την περίσταση και φυσικά σε όλους τους Έλληνες για να δουν και να αισθανθούν περήφανοι για ένα κομμάτι του τόπου τους που αξίζει να είναι κανείς περήφανος».
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ που οργανώνεται κάθε χρόνο από το 2006 στο Sani Resort της Χαλκιδικής ξεκινά την προσεχή Παρασκευή με ένα αξιοζήλευτο ρόστερ Ελλήνων σεφ που θα μαγειρεύει στις κουζίνες των εστιατορίων του resort μέχρι και τις 20 του μήνα.
Μάλιστα, φέτος το φεστιβάλ καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τη νέα ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα με την πτυχή της εκείνη που αφορά την περίφημη «Δίατα των 100 Μιλίων». Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Άρης Τσανακλίδης, ο Νίκος Κατσάνης αλλά και ο Κωνσταντίνος Φιλίππου, που διαπρέπει στο εστιατόριο «Novelli» στη Βιέννη, είναι μόνο μερικοί από τους Έλληνες σεφ που θα διασταυρώσουν τις κουτάλες τους στις κουζίνες του Sani Resort.
Τα δείπνα σερβίρονται κάθε βράδυ στις 8.30 ενώ οι τιμές κυμαίνονται –αναλόγως τη μέρα και το σεφ- από 60 έως 80 ευρώ. Όσο για το αν τελικά η ελληνική γαστρονομία μπορεί να γίνει ένα εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν μας, οι δύο κυρίες του φεστιβάλ είναι κατατοπιστικότατες: «Η ελληνική κουζίνα είναι μοναδική στο είδος της και σίγουρα έχει στερεή βάση που επέτρεψε κι αυτή την εξέλιξη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει δείγματα μοναδικής γαστρονομικής γραφής.
Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ‘’εξωτερικευτεί’’, να κάνει επιτέλους το βήμα που θα την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας και του τουρισμού και θα κάνει την χώρα μας σημαντικό γαστρονομικό προορισμό όπως είναι η Βαρκελώνη ή το Saint Sebastian.
Κάτι τέτοιο κάνουμε και στο Sani Gourmet: συστήνουμε την κουζίνα μας σε ένα διεθνές κοινό, σε δημοσιογράφους του εξωτερικού που καλούμε ειδικά για την περίσταση και φυσικά σε όλους τους Έλληνες για να δουν και να αισθανθούν περήφανοι για ένα κομμάτι του τόπου τους που αξίζει να είναι κανείς περήφανος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr