Ελληνικά προϊόντα σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Μοντρεάλ

Το περίπτερο της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών που συμμετείχε στην έκθεση με την υποστήριξη ευρωπαϊκού προγράμματος προβολής αγροτικών προϊόντων...

Τα ελληνικά προϊόντα στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Μοντρεάλ «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. Το περίπτερο της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών που συμμετείχε στην έκθεση με την υποστήριξη ευρωπαϊκού προγράμματος προβολής αγροτικών προϊόντων, προσέλκυσε τους επισκέπτες και με αυτό τον τρόπο βοήθησε και έμμεσα τον ελληνικό τουρισμό.

Από το Αίγιο της Αχαΐας έφτασαν οι ξανθές και μαύρες σταφίδες, που προκάλεσαν την προσοχή των εισαγωγέων τροφίμων στο Κεμπέκ, καθώς η ποιότητά τους θεωρείται εξαιρετική σε γεύση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο της περιοχής επίσης αξιολογήθηκε επίσης ως άριστο προϊόν.

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής της Παναιγιάλιας Ένωσης Συνεταιρισμών, ανέφερε ότι η Ένωση στοχεύει να προωθήσει στο καναδικό αγοραστικό κοινό ιδιαίτερα την ελληνική σταφίδα και τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επίσης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε πως η περιφέρεια στηρίζει την Ένωση και συμμετέχει σε τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση της ελληνικής σταφίδας της περιοχής της Αιγιαλείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr