Ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντου στο Ελληνικό
Υπέρ του πρασίνου και κατά της τσιμεντοποίησης του Ελληνικού τάσσεται πλέον ανοικτά και το ΠΑΣΟΚ, μετά τον θόρυβο και τις μαζικές αντιδράσεις που συναντά το σχέδιο της οικιστικής ανάπτυξης του μητροπολιτικού πάρκου από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι φωνές που υψώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο φόρουμ για το πάρκο του Ελληνικού, πρωτοστατούντος του κοινοτικού επιτρόπου κ. Σταύρου Δήμα και των δημάρχων της περιοχής, διευρύνουν το «κίνημα» για περισσότερο πράσινο στο λεκανοπέδιο Αττικής και αμφισβητούν πλ
Υπέρ του πρασίνου και κατά της τσιμεντοποίησης του Ελληνικού τάσσεται πλέον ανοικτά και το ΠΑΣΟΚ, μετά τον θόρυβο και τις μαζικές αντιδράσεις που συναντά το σχέδιο της οικιστικής ανάπτυξης του μητροπολιτικού πάρκου από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι φωνές που υψώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο φόρουμ για το πάρκο του Ελληνικού, πρωτοστατούντος του κοινοτικού επιτρόπου κ. Σταύρου Δήμα και των δημάρχων της περιοχής, διευρύνουν το «κίνημα» για περισσότερο πράσινο στο λεκανοπέδιο Αττικής και αμφισβητούν πλέον ανοικτά τα σχέδια του υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά, που επιμένει στη δημιουργία μιας παράλληλης πόλης. «Είναι καλύτερο οι ελεύθεροι χώροι να παραμείνουν ελεύθεροι και να μη σκεπαστούν με τσιμέντο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Δήμας και πρόσθεσε ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε πριν καταστρέψουμε κάτι που είναι δεδομένο.
Με τη φράση «ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο μπετόν» ο αρμόδιος σε θέματα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κουβέλης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι επιθυμητή η δόμηση του πάρκου σε μια υπερκορεσμένη πόλη που αναζητά εναγωνίως νέους πνεύμονες πρασίνου. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη αλλαγή γραμμής της αντιπολίτευσης, καθώς το σχέδιο ήπιας οικιστικής εκμετάλλευσης του Ελληνικού ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σημίτη και σχεδόν «ξεπατικώθηκε» από τη Ν.Δ.
Ο κ. Κουβέλης αντιπρότεινε το Ελληνικό και όλος ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου να καλυφθούν με χώρους πρασίνου και να κατασκευαστούν με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια κτιριακές υποδομές δημόσιας χρήσης. Στις υποδομές αυτές πρότεινε τη δημιουργία ενυδρείου μεσογειακής ιχθυοπανίδας, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και Κέντρο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας. «Το πάρκο μπορεί να κατασκευαστεί με πόρους που θα προέλθουν από τα αδιάθετα κονδύλια του 3ου ΚΠΣ και από το 4ο ΚΠΣ, με συγχρηματοδότηση από τους ιδιώτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κατασκευή και εκμετάλλευση (ΣΔΙΤ) των τριών κέντρων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συντήρηση του πάρκου θα καλύπτεται από μέρος των εσόδων (εισιτήρια) των κέντρων και των επικουρικών υπηρεσιών (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) και από την εκμετάλλευση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr