Στη φυλακή και οι άλλοι δύο αστυνομικοί του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της μαφίας καθώς επίσης άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους-  Συνολικά 21 κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν, ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και τον αρχιφύλακα της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, κάνοντας λόγο για εις βάρος τους σκευωρία.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι και μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης είχαν τη συμπαράσταση των πενήντα περίπου συναδέλφων τους, οι οποίοι τους χειροκρότησαν μόλις τέλειωσαν την απολογία τους, ενώ όταν ανακοινώθηκαν οι προφυλακίσεις τρεις συγγενείς των αστυνομικών λιποθύμησαν.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της μαφίας, οι οποίοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες προς το πρόσωπό τους, καθώς επίσης άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον τη Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδόθηκαν περιφερειακοί ρόλοι, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 35 συλληφθέντων για την υπόθεση. Από το σύνολο των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν 21 κατηγορούμενοι - μεταξύ αυτών και οι τρεις αστυνομικοί - ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατά τις απολογίες, σε ερώτηση της ανακρίτριας για τις «συναλλαγές» που κατηγορούνται ότι είχαν με τους τρεις Αλβανούς φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι η όποια «συνεργασία» αφορούσε στην προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για τη δράση -και εν τέλει- εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο αξιωματικός από το Βόλο φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτονται, αμφισβητώντας ευθέως τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Μάλιστα, δια του συνηγόρου του, φέρεται να έθεσε θέμα ακυρότητας των τηλεφωνικών συνομιλιών, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση» και «συρραφή» συνδιαλέξεων. Για αυτό το λόγο κατέθεσε μήνυση ζητώντας να διωχθεί ποινικά ο αστυνομικός που έκανε την απομαγνητοφώνηση, που, επιπλέον, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, συμμετείχε προανακριτικά στις έρευνες για τη εξάρθρωση του κυκλώματος.

Από την πλευρά του, ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απολογούμενος φέρεται να είπε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε με τους Αλβανούς εμπόρους ήταν σε γνώση της Υπηρεσίας τους κι ότι αυτές αφορούσαν στο «ξεσκέπασμα» κυκλωμάτων ναρκωτικών, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους Αλβανούς.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών των δύο Αλβανών στην ανακρίτρια, ο ένας εξ’ αυτών επικαλέστηκε την τοξικομανία του, ενώ ο δεύτερος επιφυλάχθηκε να δώσει νέα απολογία εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο, διότι η συνήγορος του ανέλαβε μόλις την Πέμπτη την υπόθεση και δεν πρόλαβε να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr