Αναβιώνει και φέτος το "κουρμπάνι" στη Γουμένισσα

Αναβιώνει και φέτος το "κουρμπάνι" στη Γουμένισσα

Πρόκειται για ένα έθιμο που πραγματοποιείται την 1η Φεβρουαρίου, στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, του προστάτη των αμπέλων και αμπελουργών.

Αναβιώνει και φέτος το "κουρμπάνι" στη Γουμένισσα
Το "κουρμπάνι" θα αναβιώσει για μία ακόμη χρονιά, φέτος, στη Γουμένισσα του Κιλκίς. Πρόκειται για ένα έθιμο που πραγματοποιείται την 1η Φεβρουαρίου, στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, του προστάτη των αμπέλων και αμπελουργών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Μορφωτικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας, ξεκινάει την παραμονή, 31 Ιανουαρίου, με πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία, ενώ την επομένη συνεχίζεται με λαϊκό γλέντι, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονο μπρούσκο κρασί.

Κλείσιμο
"Το κουρμπάνι έρχονται να παρακολουθήσουν πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Με προσφορές των κατοίκων αγοράζεται ένα μοσχάρι, την ημέρα της γιορτής θυσιάζεται και το κρέας του βράζεται σε καζάνια, ενώ διανέμουμε περισσότερα από 500 - 600 λίτρα δωρεάν κρασί, τιμώντας τον προστάτη των αμπελουργών 'Αγιο Τρύφωνα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Απόστολος Βοσκίδης.

Η Γουμένισσα είναι ένας τόπος όπου οι κάτοικοι είχαν πάντα ως κύρια απασχόληση την αμπελουργία και αποδίδουν ξεχωριστή τιμή στον Αγιο Τρύφωνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης