Σεμινάρια για συσσίτια!

Διοργανώνονται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που ανακοίνωσε μάλιστα ότι η έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης απασχολουμένων και εθελοντών «πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα»

Στην Ελλάδα του 2013 έγινε ακόμη κι αυτό. Σεμινάρια σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων για απασχολούμενους και εθελοντές που συμμετέχουν σε συσσίτια για απόρους...
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος εξέδωσε και δελτίο τύπου στο οποίο περίπου πανηγύριζε ότι η έναρξη των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε «μέσα σε πολύ ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα»...
 
Εκεί μας έφτασε η τρόικα και οι πολιτικές λιτότητας! Να οργανώνουμε σεμινάρια για την εκπαίδευση των ανθρώπων που προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στους άπορους συμπολίτες μας...
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, τα προγράμματα κατάρτισης «απευθύνονται σε εργαζομένους και εν γένει απασχολούμενους – εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων».
 
Μάλιστα, η διεξαγωγή των μαθημάτων κατάρτισης αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, διότι ο οργανισμός αντιλαμβάνεται «την ανάγκη για ανάληψη δράσης για τη διασφάλιση της παροχής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων και γευμάτων στους συνανθρώπους μας που απευθύνονται σε συσσίτια για την κάλυψη των καθημερινών τους διατροφικών αναγκών».
 
Εδώ που έχουμε φτάσει δηλαδή, ο πρώτος στόχος δεν είναι η εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη φτωχοποίηση, αλλά η προσπάθεια να είναι ασφαλή τα τρόφιμα που προσφέρονται στους απόρους στα συσσίτια, κάτι που αν μη τι άλλο προκαλεί θλίψη...
 
Στο δελτίο τύπου του ΕΦΤΕ επισημαίνεται ότι «τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης σε εθελοντές στοχεύουν ώστε να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης : πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων».
 
Η έναρξη των σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στο Δήμο Κηφισιάς. Όλα τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν, ενώ μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr