Ανησυχία για το DNA αλόγου σε προϊόντα «ΝΙΚΑΣ» και «ΥΦΑΝΤΗΣ»
Ανησυχία για το DNA αλόγου σε προϊόντα «ΝΙΚΑΣ» και «ΥΦΑΝΤΗΣ»
Συνεχίζει τους ελέγχους στην ελληνική αγορά ο ΕΦΕΤ
UPD:
32
ΣΧΟΛΙΑ
Για τα καλά φαίνεται να απασχολεί και την Ελλάδα το ευρωπαϊκό διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, καθώς ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος, οι ελεγκτικές αρχές στην Ελλάδα βρίσκουν δείγματα σε ελληνικές βιομηχανίες
Τελευταίο κρούσμα οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για τις εταιρείας Υφαντής και Νίκας καθώς και για μια σειρά επιχειρήσεων catering.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕT ανακοίνωσε πως ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E», προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».
Ένα καλό από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ είναι ότι στα πρώτα 8 αποτελέσματα που εξέδωσε το Γενικό Χημείο σε προϊόντα που είχαν dna αλόγου δεν βρέθηκε η επικίνδυνη ουσία φαινυλοβουταζόνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν καθώς υπάρχει φόβος πως πολλές περιφερειακές μονάδες κρέατος έχουν προμηθευτεί τις αλλοιωμένες και επικίνδυνες παρτίδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Τελευταίο κρούσμα οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για τις εταιρείας Υφαντής και Νίκας καθώς και για μια σειρά επιχειρήσεων catering.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕT ανακοίνωσε πως ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E», προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».
Ένα καλό από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ είναι ότι στα πρώτα 8 αποτελέσματα που εξέδωσε το Γενικό Χημείο σε προϊόντα που είχαν dna αλόγου δεν βρέθηκε η επικίνδυνη ουσία φαινυλοβουταζόνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν καθώς υπάρχει φόβος πως πολλές περιφερειακές μονάδες κρέατος έχουν προμηθευτεί τις αλλοιωμένες και επικίνδυνες παρτίδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
UPD:
32
ΣΧΟΛΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα