Το νέο website της εταιρείας δίνει έμφαση στην ποιότητα, στις προσωποποιημένες υπηρεσίες και στην ανθρώπινη ενδυνάμωση.
Δεν υπάρχει φόβος «ντόμινο»
Δεν ανησυχούν οι Έλληνες επιστήμονες για τυχόν φαινόμενα τύπου «ντόμινο» με έξαρση της σεισμικής ακολουθίας στην Ελλάδα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στη γειτονική Ιταλία.
«Ο σεισμός αυτός έγινε σε μια διαφορετική πλάκα από την τεκτονική πλάκα που παρουσιάζει την υψηλή σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο. Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για να θεωρηθεί ότι μπορεί να επηρεάσει ευρύτερες περιοχές και να προκ
Δεν ανησυχούν οι Έλληνες επιστήμονες για τυχόν φαινόμενα τύπου «ντόμινο» με έξαρση της σεισμικής ακολουθίας στην Ελλάδα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στη γειτονική Ιταλία.
«Ο σεισμός αυτός έγινε σε μια διαφορετική πλάκα από την τεκτονική πλάκα που παρουσιάζει την υψηλή σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο. Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για να θεωρηθεί ότι μπορεί να επηρεάσει ευρύτερες περιοχές και να προκαλέσει σεισμική δραστηριότητα. Είναι μικρό σχετικά το μέγεθος και μεγάλη η απόσταση» λέει ο επίκουρος καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υποστηρίζει πως δονήσεις στη χώρα μας γίνονται και θα γίνονται καθημερινά. Δεν θα έχουν, όμως, σχέση με το σεισμό της Λ’ Ακουίλια.
«Η απόσταση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει, δηλαδή, το δυναμικό ο σεισμός αυτός να μπορέσει να διεγείρει άλλα ρήγματα στον Ελλαδικό χώρο, γιατί έχει και μικρό μέγεθος και είναι πάρα πολύ μακριά. Άρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός αυτός μπορεί να διεγείρει τον ελληνικό χώρο.»
Ανάλογη άποψη έχει και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Κώστας Μακρόπουλος:
«Είναι ελάχιστη η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα φαινόμενο «ντόμινο» στον ελληνικό χώρο. Είναι αρκετά μακριά, είναι σε διαφορετικό καθεστώς και ο σεισμός αυτού του μεγέθους είναι μικρός για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα».
«Δεν υπάρχει φόβος «ντόμινο». Δεν μπορεί να συνδεθεί η περιοχή μας με τη συγκεκριμένη που χτυπήθηκε, λέει κι ο εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Γεράσιμος Χουλιάρας.
Μόνο ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που πάντως συμφωνεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα, είναι επιφυλακτικός:
«Δεν ήταν τόσο δυνατός ο σεισμός ώστε να μπορεί να επηρεάσει γεωδυναμικά ευρύτερες περιοχές, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση… Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες πολύ έγκυρων Σουηδών και άλλων επιστημόνων δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε μια μετανάστευση του σεισμικού επικέντρου από τη Δυτική Μεσόγειο προς την Ανατολική».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr