Εβδομάδα κινητοποιήσεων στην Υγεία

Σήμερα οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», συγκεντρώνονται στις εισόδους των νοσοκομείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κινητικότητα

Σήμερα οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», συγκεντρώνονται στις εισόδους των νοσοκομείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κινητικότητα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα”, αναφέρουν, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, ότι το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγια Βαρβάρα» έχουν προχωρήσει από το πρωί σε νέα κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλλαγή χρήσης του θεραπευτηρίου που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο  και σε απολύσεις προσωπικού.

Ανάλογη κίνηση έκαναν και οι εγαζόμενοι στη Πολυκλινική.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο νοσοκομείο «Παναγιά»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγία. Στην γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σειρά κινητοποιήσεων αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου αποφασίστηκαν τα εξής:

«1.Την παραμονή των εργαζομένων στον μέχρι σήμερα τόπο και χώρο παροχής της εργασίας τους.

2.Την συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων φορείς κόμματα χρήστες υπηρεσιών υγείας σωματεία εργαζομένων την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 ΚΑΙ ώρα 7.30 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου Παναγία.

3.Την μετάβαση με πορεία των εργαζομένων και αλληλέγγυων στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος έδρα της διοίκησης του νοσοκομείου.

4.Την ενημέρωση όλων: φορέων κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης για εκδήλωση συμπαράστασης».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr