Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε διοικητικούς υπαλλήλους: Απογραφείτε μόνοι σας αλλιώς...

Η διαθεσιμότητα θα είναι το «κύκνειο άσμα των φέουδων ανομίας» στα πανεπιστήμια, λένε συνεργάτες του υπουργού Παιδείας - Η προθεσμία Αρβανιτόπουλου προς τους διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων πανεπιστημιών, που δεν έστειλαν τις λίστες

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, καθώς ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δίνει προθεσμία πέντε ημερών σε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους, σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Η ρύθμιση, προς ψήφιση, στη Βουλή, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και αφορά στα τέσσερα πανεπιστήμια, από τα οκτώ που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, ορίζει τα εξής:

A. Για όσα πανεπιστήμια οι Διευθύνσεις Προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους, και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική  ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

B. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.

Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Παιδείας, εν όψει της διαθεσιμότητας των 1.349 διοικητικών, κάνουν λόγο για «κύκνειο άσμα των φέουδων ανομίας».

Όπως υπογραμμίζουν, με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, ώστε μέρος τους να τεθεί σε διαθεσιμότητα, τελειώνει και η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μια μικρή μειοψηφία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, με φανερά συντεχνιακή λογική, συνεπικουρούμενη από δημοσιογράφους "ερευνητές", ανακάλυψαν "άνιση κατανομή" και "κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων". Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το «παράθυρο» εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους "φαντάσματα"».

«Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και, όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, καταφεύγουν στη συκοφαντία και το λαϊκισμό για το τάχα μου "ποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη"».
 
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι «η αξιολόγηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων, της διαδικασίας αξιολόγησης, του αριθμού των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των ιδρυμάτων που παρουσιάζουν πλεονάσματα ή κενά, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τα κριτήρια και η μελέτη πλεονασμάτων και υπεραρίθμων βασίστηκαν στη διεθνή πρακτική και σε επιστημονική μεθοδολογία, αλλά αρκεί μια απλή ανάγνωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων ανά ίδρυμα, για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος για την ορθότητα και την αντικειμενικότητα της απόφασης».

Οι ίδιες πηγές «υπενθυμίζουν» στους επιλήσμονες ότι, την 21η Νοεμβρίου του 2012, στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και άλλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr