Υπουργείο Παιδείας: Πλαστά πτυχία και κλάδοι «φαντάσματα» στα ΑΕΙ

Απογραφή όλων των διοικητικών εντός πενθημέρου προβλέπει ρύθμιση Αρβανιτόπουλου

Ατυπη παράταση λίγων ημερών φαίνεται να έχουν πάρει τα τέσσερα Πανεπιστήμια αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τα οποία παρά το τελεσίγραφο της 9ης Οκτωβρίου δεν έστειλαν τελικά τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να δοθεί με τη ρύθμιση που καταθέτει στη βουλή ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος ζητώντας από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν εντός πέντε ημερών αλλιώς θα τεθούν σε αργία.

Με μελανά χρώματα πάντως σκιαγραφήθηκε η πραγματικότητα των ΑΕΙ σε non paper του υπουργείου Παιδείας, που κάνει λόγο για το κύκνειο άσμα των φέουδων ανομίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σήμερα με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, που θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, ώστε μέρος τους να τεθεί σε διαθεσιμότητα,  τελειώνει και η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Μια μικρή μειοψηφία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, με φανερά συντεχνιακή λογική, συνεπικουρούμενη, από δημοσιογράφους «ερευνητές» ανακάλυψαν «άνιση κατανομή» και «κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων».
Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το «παράθυρο» εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους «φαντάσματα».
Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου «ποιός έχει μπάρμπα στη Κορώνη».

Και καταλήγει:
 
«Η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων, της διαδικασίας αξιολόγησης, του αριθμού των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των ιδρυμάτων που παρουσιάζουν πλεονάσματα ή κενά, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρεία του Πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
 
Τα κριτήρια και η μελέτη πλεονασμάτων και υπεραρίθμων βασίστηκαν στη διεθνή πρακτική και σε επιστημονική μεθοδολογία, αλλά αρκεί μια απλή ανάγνωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων ανά ίδρυμα για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος για την ορθότητα και την αντικειμενικότητα της απόφασης.

Επίσης, για τους επιλήσμονες θυμίζουμε, ότι την 21η Νοεμβρίου του 2012, στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλα το Πάντειο Πανεπιστήμιο,  το ΤΕΙ Αθήνας,  το ΤΕΙ Πειραιά και άλλα.

Σήμερα με την εκπνοή της προθεσμίας τέσσερα από τα οχτώ ιδρύματα έχουν αποστείλει, ως όφειλαν, στοιχεία στο ΑΣΕΠ «σπάζοντας» το μέτωπο της «ανταρσίας».

Παράλληλα, για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του προγράμματος διαθεσιμότητας η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προωθεί ρύθμιση, με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, που πρέπει να αξιολογηθούν, υποχρεούνται να απογραφούν στο Υπουργείο Παιδείας εντός προθεσμίας 5 ημερών ειδάλλως τίθενται σε αργία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr