Εκσυγχρονισμός και έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης

Επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις ιχθυόσκαλες όλης της χώρας προανήγγειλε από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός, προειδοποιώντας παράλληλα για αυστηρότερους ελέγχους. Ο κ. Κοντός επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα της Ελλάδας, και διαπίστωσε από κοντά τις συνθήκες διακίνησης και αγοραπωλησίας. «Στόχος μας είναι ο έλεγχος, οι καλές τιμές και η προστασία του καταναλωτή, ώστε να μην αγοράζει τα εισαγόμενα προϊ

Επενδύσεις εκσυγχρονισμού στις ιχθυόσκαλες όλης της χώρας προανήγγειλε από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός, προειδοποιώντας παράλληλα για αυστηρότερους ελέγχους. Ο κ. Κοντός επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα της Ελλάδας, και διαπίστωσε από κοντά τις συνθήκες διακίνησης και αγοραπωλησίας. «Στόχος μας είναι ο έλεγχος, οι καλές τιμές και η προστασία του καταναλωτή, ώστε να μην αγοράζει τα εισαγόμενα προϊόντα για ελληνικά», δήλωσε ο κ. Κοντός.

Μέσω της ιχθυόσκαλας στη Νέα Μηχανιώνα διακινούνται τα αλιεύματα που διατίθενται στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Κοντός συζήτησε με τους εμπόρους και τους ψαράδες, ενώ προανήγγειλε παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ιχθυόσκαλας, η οποία πετυχαίνει ετήσιο τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, μέσω του Δ΄ Κοινοτικού πλαισίου Στήριξης, θα εφαρμοστούν συστήματα ποιότητας και ταυτοποίησης των αλιευμάτων, που σήμερα απουσιάζουν από τις περισσότερες ιχθυόσκαλες. Οι ιχθυέμποροι από την πλευρά τους ζήτησαν από τον υπουργό όχι μόνο την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και την επέκταση του χώρου της ιχθυόσκαλας.

Η πρόσφατη δέσμευση 240 κιλών μη ασφαλών αλιευμάτων που εντόπισε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε πέντε εμπόρους της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας ωθεί, όπως δήλωσε ο αντινομάρχης Εμπορίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής, στη λήψη αυστηρότερων μέτρων: «Θέλουμε να νιώθει εμπιστοσύνη ο καταναλωτής τόσο απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και στο υπουργείο Ανάπτυξης». Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους κατά τον μήνα Ιανουάριο κατασχέθηκαν επίσης 679 κιλά ακατάλληλων αλιευμάτων από λαϊκές αγορές.

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησαν οι αλιείς που ψαρεύουν με γρι-γρι, κυρίως σαρδέλα και γαύρο. Οπως τονίζουν, οι κοινοτικές απαγορεύσεις δεν έλαβαν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών θαλασσών και δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr