Οι ιδιωτικές κλινικές «κλείνουν τις πόρτες» λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Οι ιδιωτικές κλινικές «κλείνουν τις πόρτες» λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών - Οι οφειλές ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ο ΣΕΚ

Οι ιδιωτικές κλινικές «κλείνουν τις πόρτες» λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Την απόφασή των μελών του να προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Ο ΣΕΚ απειλεί μάλιστα με συνέχιση της επίσχεσης για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή των οφειλών.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, «παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές».
 
«Οι ιδιωτικές κλινικές για όλο αυτό το διάστημα που η πολιτεία αθετεί τις υποχρεώσεις της, εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές. Επί της ουσίας, οδηγούμαστε στην εθνικοποίηση των υπηρεσιών μας χωρίς όμως να γίνεται αντίστοιχη εθνικοποίηση των ευθυνών και των συνεπειών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΚ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης