Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την πρώτη Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα!

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση σε Σύνταγμα - Ερμού στις 10.30 πμ.

Πανελλαδική απεργία 24 ωρών στον κλάδο του εμπορίου, εκφράζοντας την αντίδρασή της στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την προσεχή Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.

Η ΟΙΥΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση σε Σύνταγμα - Ερμού στις 10.30 πμ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακή - αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να λειτουργήσουν.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Αφού, η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές κυβερνήσεις - υπηρέτες των δανειστών, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή - αργία, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω» αναφέρει η ΟΙΥΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr