Παράνομη κρίθηκε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια
Το δικαστήριο έκρινε παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις σε Μετσόβιο και Καποδιστριακό, κάνοντας εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας - Κλειστό για δέκατη εβδομάδα το Καποδιστριακό
Παράνομες, αλλά όχι καταχρηστικές κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες βρίσκονται εδώ και περίπου εννέα εβδομάδες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις καθώς εντόπισε πλημμέλειες στον τρόπο επίδοσης των εγγράφων με τα οποία κοινοποιούνταν αρμοδίως η απεργιακή κινητοποίηση. Έτσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν χρειάστηκε να υπεισέλθει καν στο αν οι κινητοποιήσεις είναι και καταχρηστικές.
Ασφαλιστικά μέτρα κατά των κινητοποιήσεων είχε καταθέσει ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Με την αίτησή του, η οποία συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ζητούσε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την συζήτηση της αίτησης, που διεξήχθη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, παρακολούθησαν δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες -ανάμεσά τους και η αντιπρύτανης του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Στην κατάθεσή της, η αντιπρύτανης υποστήριξε ότι το ΕΜΠ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Και αυτό διότι -όπως ανέφερε- με την εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα το 45% των διοικητικών υπαλλήλων.
«Οι διοικητικοί υπάλληλοι αγωνίζονται όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για το συμφέρον του ΕΜΠ και της Πολιτείας» είπε η κυρία Μοροπούλου.
Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζίδης, ο οποίος υποστήριξε πως από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων τόσο το ΕΜΠ όσο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική βλάβη.
Όπως ανέφερε, εξαιτίας των κινητοποιήσεων, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους φοιτητές των προγραμμάτων Erasmus, την εκτέλεση των προϋπολογισμών αλλά και με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους.
«Δεν έχουν γίνει εγγραφές των φοιτητών, δεν τους έχουν δοθεί ακόμη βιβλία και συγγράμματα» είπε ο κ. Κυριαζίδης και επισήμανε τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη ο κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, χημικός μηχανικός εργαζόμενος στο ΕΜΠ, ο οποίος ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας θα επιφέρει άμεσο πλήγμα όπως και ο γραμματέας του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, κ. Δημήτριος Σακκάτος. Ο τελευταίος ανέφερε ότι συνάδελφοί του έχουν τηρήσει τη σχετική νομοθεσία, έχουν μεριμνήσει για προσωπικό ασφαλείας, κ.λπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα