Άδωνις: Δεν ισχύουν τα περί 1.370 απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Άδωνις: Δεν ισχύουν τα περί 1.370 απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο υπ. Υγείας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων

Άδωνις: Δεν ισχύουν τα περί 1.370 απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Στην καταγραφή και αξιολόγηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ προχωρεί με ταχύ ρυθμό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τις ανάγκες ή το τυχόν πλεόνασμα του ιατρικού δυναμικού.  
 
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αξιολόγηση είναι προαπαιτούμενο για τον νέο Οργανισμό αλλά και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που υλοποιείται στη χώρα.

Κλείσιμο
Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι σε αυτή τη φάση δεν θα γίνουν απολύσεις -«όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για απομακρύνσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 
«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρύ διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» αποσαφήνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα.
 
«Έχουμε πει από την αρχή ότι απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων. Εδώ έχουμε ένα άλλο πράγμα. Έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συνεπώς  αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε «μυστική συμφωνία» των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ αντί απολύσεων στην αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά τέτοια συμφωνία: «Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή να κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».

Προκαλεί σύγχυση ο υπουργός με τις δηλώσεις του, λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
 
Για αφερεγγυότητα αλλά και πρόκληση σύγχυσης σε γιατρούς και ασθενείς κατηγορεί τον υπουργό Υγείας  ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος με αφορμή το θέμα των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 
«Είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κος Υπουργός, πως, με τις σημερινές του δηλώσεις– δηλώσεις που αναιρούν δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει προ ολίγων εβδομάδων στους εκπροσώπους του ΠΙΣ λέγοντας τότε χαρακτηριστικά πως “κανείς ιατρός δεν πρόκειται να απολυθεί και καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει”, προκαλεί σύγχυση σε ιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης